Elon Musk baskılara dayanamadı: Gazetecilerin hesapları aktif

Elon Musk baskılara dayanamadı: Gazetecilerin hesapları aktif

Üst düzey gazetecilerin Twitter hesaplarını beklenmedik bir şekilde askıya alan Elon Musk baskılara dayanamadı. Milyarder isim, Birleşmiş Milletler, Fransa, Almanya, İngiltere ve Avrupa Birliği'nden yetkililer tarafından kınanmıştı.

Hesapların tekrardan aktif edilmesi, eşi benzeri görülmemiş askıya almaların dünyanın çeşitli yerlerinden hükümet yetkilileri, hak grupları ve gazetecilik kuruluşları tarafından sert eleştirilere yol açmasının ardından geldi.

‘İNSANLAR KONUŞTU’

Elon Musk, patronu olduğu Twitter’dan yaptığı anketin sonucuna göre kararını verdi. Ankete yanıt verenlerin çoğunluğu, hesapların hemen yeniden açılmasını istedi. Anketin ardından paylaştığı başka bir tweette, "İnsanlar konuştu. Konumumu öğrenen hesapların askıya alınmaları şimdi kaldırılacak" diye ekledi.

SERT TEPKİLER

Birleşmiş Milletler, Fransa, Almanya, İngiltere ve Avrupa Birliği'nden yetkililer geçtiğimiz gün askıya almaları kınamıştı. Fransa Sanayi Bakanı Roland Lescure, Musk'ın gazetecileri askıya almasının ardından Twitter'daki kendi hesabını da askıya alacağını söyledi. Birleşmiş Milletler İletişim Başkanı Melissa Fleming, askıya almalardan "derinden rahatsız olduğunu" ve "medya özgürlüğünün oyuncak olmadığını" kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN