Geri sayım başladı: Tarihin en yakın asteroit geçişi

Geri sayım başladı: Tarihin en yakın asteroit geçişi

NASA, kamyon büyüklüğündeki bir asteroidin cuma günü Güney Amerika'nın güney ucunun 3 bin 600 kilometre üzerinde görüleceğini açıkladı. NASA'ya göre asteroidin Dünya'ya çarpma ihtimali olmasa da yakın bir geçiş olacağı belirtildi. Bu geçiş, tarihin en yakın asteroit geçişlerinden biri olacak.

NASA, tarihin en yakın asteroit geçişlerin biri olması beklenen kamyon büyüklüğündeki bir asteroidin cuma günü Dünya'nın 3 bin 600 kilometre üzerinde görüleceğini duyurdu.

Teslimat kamyonu büyüklüğünde bir asteroit, şimdiye kadar kaydedilen en yakın karşılaşmalardan birinde Dünya'nın yanından geçecek.

Asteroidin çoğu, iletişim uydularının yörünge mesafesinin onda biri kadar Dünya'nın yakınına gelecek.

NASA, yeni keşfedilen asteroidin cuma akşamı Güney Amerika'nın güney ucunun 3 bin 600 kilometre yukarısında görüleceğini söyledi.

NASA'ya göre asteroidin Dünya'ya çarpma şansı yok ancak oldukça yakın bir geçiş olacak.

Bilim insanları asteroidin çoğunun atmosferde yanacağını ve daha büyük parçaların muhtemelen göktaşı olarak düşeceğini söyledi.

Cumartesi günü keşfedilen 2023 BU olarak bilinen asteroidin 3,5 metre ile 8,5 metre arasında olduğuna inanılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN