Google Türkiye 2022 yılının raporunu açıkladı! Türkiye'de en çok aranan isim herkesi şaşırttı

Google Türkiye 2022 yılının raporunu açıkladı! Türkiye'de en çok aranan isim herkesi şaşırttı

Dünya genelinde en çok tercih edilen arama motoru olarak bilinen Google, her yılın Aralık ayında olduğu gibi bu yılın Aralık ayında da en çok aranan kelimeleri listesini paylaştı. Türkiye'de en çok aranan kelimeler herkesi şaşırttı. İşte Türkiye'de ve dünyada en çok merak edilenlerin ve arananların listesi...

Ağırlıklı olarak teknoloji, araştırma, fen bilimleri, yatırım sermayesi üzerine odaklanan ABD merkezli Alphabet Inc’e ait olan teknoloji devi Google, dünyada ve Türkiye'de bu yıl içinde en çok aranan içerikleri yayınladı.

Dünya genelinde en çok tercih edilen arama motoru olarak bilinen Google, her yılın Aralık ayında olduğu gibi bu yılın Aralık ayında da en çok aranan kelimeleri listesini paylaştı.

Türkiye'de en çok aranan kelimeler herkesi şaşırttı. İşte Türkiye'de ve dünyada en çok merak edilenlerin ve arananların listesi...

DÜNYADA EN ÇOK ARANANLAR

Dünya genelinde en çok sorgu yapılan kelime Wordle oldu. Beş harfli kelime bulma oyunu Wordle oyununun Türkçesi de en çok arananlar listesinde yer aldı. Haberler konusunda ise en çok, şubat ayından bu yana Rus işgali altında olan 'Ukrayna'nın sorgusu yapıldı.

EN ÇOK ARANAN İSİM

Amber Heard'la mahkemesi gündemi uzun bir süre işgal eden Johnny Depp en çok aranan isim oldu. Oscar'da Chris Rock'a tokat atan Will Smith ise ikinci sıraya yerleşti. Oyuncular sıralaması da isimler sıralamasıyla hemen hemen aynı oldu.

En çok merak edilen sporcu ise ünlü tenisçi Novak Djokovic oldu. Covid-19 aşısı yaptırmayan Djokovic başarılarıyla olduğu kadar skandallarıyla da merak konusu oldu.

2022'de Google'da en çok arananlar: Türkiye ve dünyada trendler - 3

TÜRKİYE'DE İLK SIRAYA DOLAR OTURDU

2022 yılında Türkiye'deki en büyük merak konusu ise doların anlık durumu oldu. Türkiye'de en çok arananlar listesinde İlk sırada Dolar/TL sorgusu yer alırken doları sırasıyla Bayram tatili kaç gün, ÖBA , Bergen ve Kedi aramaları takip etti.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK ARANAN İSİM HERKESİ ŞAŞIRTTI

Türkiye'deki kullanıcıların en çok tercih ettiği isim ise yaz transfer döneminde Fransız devi PSG'den kiralık olarak Galatasaray'a transfer olan Mauro İcardi oldu. İkinci sırada ise Icardi'nin sevgilisi Wanda Nara yer aldı.

Müge Anlı'nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu da merak edilen üçüncü isimken Mertens ve Joao Pedro diğer isimler oldu.

Trafik kazasında ölen futbolcu Ahmet Çalık vefat konusunda en büyük merak konusu oldu. Çalık'ı Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Billur Kalkavan ve İlhan İrem takip etti.

2022'de Google'da en çok arananlar: Türkiye ve dünyada trendler - 4

HERKES O SORUYU SORDU

Diziler sıralamasında ise Star TV'nin Yalı Çapkını ve Duy Beni dizileri en çok merak edilen sıralamasında ilk ikiyi aldı. Daha sonra Gelsin Hayat Bildiği Gibi, Tozluyaka ve Cem Yılmaz'ın dizisi Erşan Kuneri geldi. Rüyada deprem olması Türkiye'nin en çok merak ettiği rüya tabiri araması oldu.

'Ben neden' sorusunun sonuçları ise ilgi çekiciydi. 'Ben neden sevilmiyorum?' sorgusu ilk sırayı alırken daha sonra "Ben neden bu kadar çirkinim", "Ben neden doğdum", "Ben neden dışlanıyorum" ve "Ben neden eziğim" sorguları yapıldı.

2022'de Google'da en çok arananlar: Türkiye ve dünyada trendler - 8

FAREO ADALARI SÜRPRİZİ

Moda konusunda en çok kar kombini merak edilirken sırasıyla bayram, sek erkek, piknik ve ilk buluşma kombinleri geldi.

Merak edilen yerlerin zirvesinde ise Faroe Adaları yer aldı. Netflix dizisi Andropoz'un nerede çekildiği ve Ukrayna savaşıyla yeniden gündeme gelen Çernobil'in yeri merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN