Google'dan Kritik Uyarı! Telefonunuzda Bu Uygulamalar Yüklüyse Hemen Silin! Banka Hesaplarınızı Boşaltıyorlar!

Google'dan Kritik Uyarı! Telefonunuzda Bu Uygulamalar Yüklüyse Hemen Silin! Banka Hesaplarınızı Boşaltıyorlar!

Google'ın Android işletim sistemi, kurulduğu günden bu zamana kadar dünya üzerinde iki milyardan fazla aktif kullanıcı Android sistemleri kullanıyor. Son zamanlarda daha fazla artış gösteren bu rakamlar, diğer yandan Android telefonların saldırıya uğramasına da sebep oluyor. İşte banka hesaplarınızı ve bilgilerinizi tehlikeye atan o uygulamalar.

Herkesin bildiği gibi artık cihazlar ve sanal internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklar aşırı kolay ve pek bir zahmetsiz hale geldi. Önceden insanları dolandırmak oldukça zordu. Evlere girerken yakalanma korkusu, veya yakalandıktan sonra bir sürü işlemler gibi unsurlar hırsızların önüne geçebiliyordu. Fakat şimdi böyle durumlar ortadan kalktı, artık tek bir tuşla bütün servetiniz dolandırıcıların yurt dışında bulunan banka hesaplarına oradan da kripto borsalarına aktarılarak sonsuza dek kayboluyor.

haberici-008.jpg

BU YÖNTEMLER SAYESİNDE BANKA HESAPLARINIZI BOŞALTIYORLAR!

Aslında herkesin cebinizde olan bu cihazlar, bütün servetinizi kaybetmeniz için o kadar müsait oldu ki vatandaşlar bu son derece önemli görünen bu tehlikenin farkında bile değil. Hatta severek kullanılan ve tercih edilen akıllı telefon uygulamaları bile buna fırsat tanıyor. İşte cep telefonunda yüklü olan ve dikkat etmeniz gereken o uygulamalar hakkında merak edilen her şey...

WHATSAPP’TAN GELEN FOTOĞRAFLARA ÇOK DİKKAT EDİN!

WhatsApp üzerinden size gelen bütün fotoğraflar tehlikeli. İlk olarak her hangi bir görselin içerisine enjekte edilen virüs rastgele binlerce kişiye ait WhatsApp numarasına gönderiliyor. Çok sayıda kişinin cep telefonunda WhatsApp'ın yüklü olması ve çoğu telefonda da WhatsApp üzerinden gelen görsel ve videoları otomatik olarak telefona yüklemesi sizi tehlikeye sürüklüyor.

Bu tuzağa düşen kişilere ne oluyor? Elbette sanal dolandırıcı kişi elde ettiği bilgiler sayesinde akıllı telefonlarımızda bulunan verileri ve telefonda yüklü olan banka hesaplarını tamamen boşaltıyor.

haberici3.jpg

UZAK DURMANIZ VE HEMEN SİLİNMENİZ GEREKEN O UYGULAMALAR

Aşağıda yer alan listenin içerisinde bulunan tüm uygulamalar aslında normal bir telefon uygulaması gibi görünse de bütün servetinizi kaybetmenize sebep oluyor. Bu neden dolayı bu uygulamalar akıllı telefonunuzda var ise kaldırmak için geç kalmamış olabilirsiniz. Bunun yanı sıra banka hesaplarına ait bilgilerinizi tamamen değiştirin. Aksi halde kısa bir zaman sonra sizin de verileriniz çalınabilir ve bilgileriniz ele geçirilebilir.

Contour level wallpaper
Super Wallpapers Flashlight
Video maker
Padenatef
Wallpaper Level

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN