İlk uydumuzu bu yıl gönderiyoruz! Selçuk Bayraktar açıkladı: Fergani oluşumu nedir?

İlk uydumuzu bu yıl gönderiyoruz! Selçuk Bayraktar açıkladı: Fergani oluşumu nedir?

Gece saat 00:49'da uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezenavcı, tüm Türkiye'yi gururlandırmıştı! Şimdi de ilk uydumuz bu yıl gönderilecek! Fergani CEO'su Selçuk Bayraktar açıkladı...

Türkiye'nin ilk uzaya çıkan vatandaşı Alper Gezenavcı'nın SpaceX'e ait uzay aracıyla gerçekleştirdiği yolculuk, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Fergani CEO'su Selçuk Bayraktar tarafından Taksim Meydanı'ndaki "dome çadır" adı verilen dev kubbeli planetaryumda takip edildi. Bayraktar, uzaya fırlatılan ilk Türk vatandaşı ile ilgili olarak projelerine dair bazı açıklamalarda bulundu.

BU YIL İÇERİSİNDE UZAYA FIRLATILACAK

fergani-nedir-1.webp

Bayraktar, Fergani projesinin planlandığı gibi ilerlediğini belirterek, bu yıl içinde ilk uydularını uzaya fırlatacaklarını ifade etti. Projenin şu anki durumu hakkında konuşan Bayraktar, "Yörünge transfer araçları üzerine de çalışıyoruz. Ülke olarak sadece insansız hava araçlarında değil fırlatma etki sistemlerinde, roket motorlarında da artık katı yakıtlı motorlarını yapabilir hale geldi. Daha çok savunma sanayisi alanında bunlar. Bizlerin de hedefi Fergani adlı girişim olarak fırlatma sistemlerini geliştirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

FERGANİ'NİN AMACI NEDİR?

fergani-nedir.png

Fergani'nin ilk adımının alçak yörünge uydu sistemleri üzerine olacağını vurgulayan Bayraktar, SpaceX'in Starlink projesine benzer şekilde küçük boyutlu uyduları alçak yörüngeye taşıma üzerine odaklanacaklarını belirtti. Ayrıca, tekrar kullanılabilir sistemlere yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade etti. SpaceX'in Falcon 9 roketlerini tekrar kullanarak maliyet avantajı sağlamasını örnek gösteren Bayraktar, geleceğin uzay teknolojileri alanında tekrar kullanılabilir sistemlerin önemine vurgu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN