İnternette sabit dönem demode oluyor

İnternette sabit dönem demode oluyor

Sabit internet modeli Türkiye’de oldukça yaygın fakat çalışma modellerinde yaşanan değişikliklerle birlikte uzun süreli evden ayrılmalarda internet sahipliği çok da para etmiyor.

ALİ YILDIRIM I KARAR

Tatil veya uzun süreli evden-iş yerinden ayrılma durumunda internetler hem kullanılamazken buna rağmen faturalar tıkır tıkır ödeniyor. Tüm bu koşullara bakıldığında taşınabilir mobil bağlantılı modemler dikkat çekiyor. Fakat burada da fiyatlar oldukça tuzlu.

Yaşanan pandemi süreciyle birlikte, internet ev halkının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bugün bakıldığında bile evde çalışan birçok teknolojik ürün internet olmayınca objeden farklı bir hal almıyor. Bu yüzden internetin çeşitliliği ve verimliliğinin her geçen gün artması artık ihtiyaç haline geliyor.

Son 2 yıllık dönemde birçok çalışan evden çalışma modeline geçti. Bazı kurumlar bunu kalıcı hale getirerek ofisleri bile kapattı. Çalışanlar da geçmişte hem kısıtlama hem de çalışma ortamlarını daha rahat hale getirebilmek için evlerden çıkarak, gerek yazlıklara gerekse çeşitli bölgelerin yolunu tuttu.

Bu durumda en çok sorun ise internette gerçekleşti. Bugün büyükşehir merkezlerinde bile birçok noktada sıfırdan internet bağlantılarında port sorunları yaşanıyor. Yani boş port olmaması nedeniyle evler veya iş yerleri aylarca internetsiz kalıyor.

İnternet hizmetlerinde bir başka sorun ise uzun çaplı seyahatler. Tatil veya uzun süreli evden-iş yerinden ayrılma durumunda internetler hem kullanılamazken buna rağmen faturalar tıkır tıkır ödeniyor. Tüm bu koşullara bakıldığında taşınabilir mobil bağlantılı modemler dikkat çekiyor. Fakat burada da fiyatlar deyim yerindeyse oldukça tuzlu.

Turkcell Superbox: Turkcell’in evlere ve iş yerlerine fiber hızında mobil internet sunduğu yenilikçi çözümü Superbox’ın kullanıcı sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Şirket, fiber altyapısının olmadığı yerlerde 4.5G üzerinden fiber hızı sunduğu ürünüyle bir yılda müşteri sayısı pandeminin de etkisiyle palama yaşadı. Ev içi kablolama yapılmadan tak-çalıştır özelliğiyle farklılaşan ürün, hızlı kurulumu sayesinde sadece fişe takılıp çalıştırılıyor. En düşük 100 GB internet hizmetiyle dikkat çeken ürünün başlangıç fiyatı 169.90 TL.

Vodafone Redbox: Vodafone, 4.5G mobil şebekesini ev internetine dönüştüren ürününü geçtiğimiz yıllarda ‘Vodafone RedBox’ı sundu. İçinde 4.5G mobil SIM kart olan özel bir modeme sahip olan RedBox, mobil interneti ev internetine dönüştürüyor ve bunu yaparken hem kablo karmaşasını ortadan kaldırıyor, hem de sadece prize takıp çalıştırılabilmesi sayesinde kolayca taşınabilir ev interneti deneyimi sunuyor. Öte yandan şirket, Mesh WiFi teknolojisiyle güçlendirilmiş yeni Vodafone Evde Plus⁺ ürününü satışa sundu. WiFi sinyalini güçlendiren Vodafone Evde Plus⁺, ev içinde daha güçlü ve kesintisiz WiFi deneyimi sunuyor. Redbox 150 GB kota tarifesiyle aylık 129.90 TL’lik başlangıç fiyatı sunuyor.

Türk Telekom: Şirket bu alanda tam kapsamlı bir hizmet sunmuyor. Sadece ‘Evimde Mobil Wifi’ seçeniyle sadece bir sim kart hizmeti veriyor. Bu alanda Türk Telekom’un da yakın zamanda bir atılım gerçekleştirmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN