iPhone 15 mi daha karlı iPhone 16 mı tartışmalarına son! “Alalım mı bekleyelim mi?” uzman isim açıkladı

iPhone 15 mi daha karlı iPhone 16 mı tartışmalarına son! “Alalım mı bekleyelim mi?” uzman isim açıkladı

Dünyada en çok tercih edilen telefon markası iPhone yeni modelleriyle dikkat çekiyor. Piyasaya son olarak iPhone 15 çıkış yaparken pek çok kişinin aklında da soru işareti oluştu. iPhone 15 alınmalı mı yoksa iPhone 16 beklenmeli mi? sorunun yanıtı uzman isimden geldi. İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

Teknoloji devi Apple, dünyanın dört bir yanında en çok satılan cihazlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. iPhone model telefonlarıyla sık sık gündemde yer alan Apple, iPhone 15 modelinin ardından iPhone 16 için çalışmalara başladı. Pahalı marka telefonlar arasında yer alan iPhone alırken de vatandaşlar sorgulamadan duramıyor. Peki iPhone 15 alınmalı mı yoksa iPhone 16 beklenmeli mi? sorunun yanıtı uzman isimden geldi. İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

İPHONE 15 Mİ YOKSA İPHONE 16 MI?

Uzman isim Mark Gurman, iPhone 16 da donanımsal açıdan büyük bir değişiklik olmayacağını ifade ederek iPhone 16 için iPhone 15'in es geçilmesinin mantıklı bir hareket olmadığını aktardı.

iphone-15-fiyatlari.jpg

IPhone 15 serisinin piyasaya çıkalı çok uzun süre olmadığına değinen Gurman, iPhone 16 söylentilerini piyasada dolaşmaya başladığında aktardı. Yeni seride devrimsel bir yenilik olmadığını aktaran Gurman, Pro ve Pro Max dışında diğer modellerde çok büyük bir yenilik olmadığına dikkat çekti. Gelecek yıl piyasaya çıkması beklenen iPhone 16'da da büyük bir değişiklik beklentisi olmadığı ifade edildi.

BÜYÜK BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Bloomberg'den Mark Gurman, Power On bülteninde iPhone 16'nın donanımında önemli bir gelişme olmayacağını belirtti. Bir sonraki yıl çıkması planlanan iPhone'da çok fazla cezbedici özellik olmadığına dikkat çeken uzman isim iOS 18 ve Apple'ın üretken Yapay Zeka özellikleri ile ortaya çıkaracağı hızlandırmayı anlattı. Gurman, şu ifadeleri dile getirdi:

"Apple'ın yeni nesil yazılımı her zamankinden daha da önemli. Şirket, üretken yapay zeka alanında Google ve OpenAI'yi yakalayabilmek için mücadele veriyor ve iOS 18 bu teknolojiyi iPhone'a getirmeye hazırlanıyor. Ayrıca iOS güncellemesinin ekstra etkileyici olması lazım çünkü iPhone 16'nın donanımında önümüzdeki yıl önemli bir gelişme olmayacak."

iphone-15-pro.jpg

HANGİSİNİ ALMAK DAHA AVANTAJLI?

IPhone 15 almak yerine iPhone 16'yı bekleyenler için önemli açıklamalarda bulunan uzman isim, iPhone 15 ya da iPhone 15 Pro modellerin iyi bir tercih olacağını işaret ederek iPhone 16'yı beklemenin farklı bir yenilik sunmayacağını aktardığı. Pro model iPhone'larda paslanmaz çelik yerine titanyum kullanıldığını söyleyen Gurman, yeni telefonların daha hafif olacağına değildi. Smart HDR 5 saniyede kameraların daha iyi ve yeni USB-C bağlantı noktası ile birlikte kilit özelliklerinde anahtarını açacak. Pro Max versiyonu ise 5x optik zoom ile farklı bir özellik sunacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN