İzleyenleri şaşkına çeviren olay! "Sıvı hale gelebilen robot hapishaneden kaçtı" iddiası

Devrim olabilecek bir buluşa imza atan bilim insanlarının sıvılaşabilen insansı bir robot geliştirdiği iddia edildi. Robotun sıvıya dönüşerek tutulduğu hapishaneden kaçabildiğini gösteren bir video kesiti yayınlandı. Videoyu izleyenler gözlerine inanamadı. Hong Kong Çin Üniversitesi'nden mühendis Chengfeng Pan, "Robotlara sıvı ve katı haller arasında geçiş yapma becerisi kazandırmak, onlara daha fazla işlevsellik kazandırıyor." dedi.

Hong Kong'da görev yapan bilim insanlarının robot biliminde çığır açarak yeni bir buluşa imza attığı öne sürüldü. Devrim olarak nitelendirilebilecek bu gelişmede, güçten ödün vermeden zorlu ortamlarda gezinmek için sıvı ve metal haller arasında geçiş yapabilen, şekil değiştiren manyetik bir robotun geliştirildiği videonun tanıtımı görenleri şoke etti.

SIVILAŞABİLEN ROBOT, 'HAPİSHANEDEN' KAÇTI!

Science Alert'in haberine göre, bilim insanları sıvılaşabilen bir insansı robot ortaya çıkarmayı başardı. Araştırmacılar, küçük robotlarını bir dizi testten de geçirdi.

Robotun sıvıya dönüşerek tutulduğu 'hapishaneden' kaçabildiğini gösteren bir görüntü ise inanılması güç o anları gözler önüne serdi. Robot, küçük bir hapishane hücresinden kaçmak için sıvı hale gelerek eridi, ardından parmaklıkların arasından sızdı ve parmaklıkların diğer tarafında yeniden şekillendi.

Ayrıca robotlar, hendeklerin üzerinden atlama, tırmanma ve nesneleri hareket ettirmek için ikiye bölünüp birlikte çalıştıktan sonra tekrar birleşme becerisi de sergiledi.

Çin'deki Hong Kong Çin Üniversitesi'nden mühendis Chengfeng Pan, "Robotlara sıvı ve katı haller arasında geçiş yapma becerisi kazandırmak, onlara daha fazla işlevsellik kazandırıyor" dedi.

Robotlar aynı zamanda manyetik.

Robotların gerçek hayatta birçok alanda kullanılabilecekleri düşünülüyor. Ancak ayrıntılı araştırmalar yapmak gerekebilir.

Araştırma, Matter'da yayımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN