Looxid Labs’ın VR başlığı beyninizi izleyecek

Looxid Labs’ın VR başlığı beyninizi izleyecek

Looxid Labs’ın sanal gerçeklik başlığı alıştığımız VR başlıklarının aksine szi sadece başka dünyalara götürmekle kalmıyor, beynimizi de analiz ediyor.

Looxid Labs isimli bir start-up CES 2018 kapsamında LooxidVR sanal gerçeklik başlığını tanıttı. 2018 yılında yeni bir sanal gerçeklik başlığı görmek o kadar da heyecan verici olmayabilir ancak LooxidVR’ın diğer sanal gerçeklik başlıklarından farklı olarak sunduğu bir özellik var: Beyin aktivitelerini izlemek. 

Beynimiz karşılaştığımız her olaya, görüntüye, sese farklı tepkiler verebiliyor. Telefon merkezli çalışan LooxidVR başlığı ise göz takibi kameraları ve 6 adet EEG beyin dalgası sensörüyle verdiğimiz bu tepkileri analiz ediyor. 

Terapilerde kullanılabilir

LooxidVR ekstra olarak eğlenceli bir oyun deneyimi ya da heyecan verici aktiviteler vadetmiyor, ancak firmanın geliştirdiği bu teknoloji iş ve sağlık dünyası için son derece önemli bir araştırma aracı olabilir. Neticede beynimizin maruz kaldığımız görüntülere karşı verdiği tepkiler analiz edilip birtakım sonuçlara varmak mümkün. Dolayısıyla bu sanal gerçeklik başlığının terapiler için kullanılması da düşünülebilir.

Beyin aktivitenizi takip eden LooxidVR’a şimdiden HTC gibi devler destek olacağını açıkladı. Cihazın fiyatı ya da çıkış tarihi hakkında bir bilgi yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN