Merakla Beklenen iPhone 14 Fiyatı Ortaya Çıktı! Duyunca Almaktan Vazgeçeceksiniz...

Merakla Beklenen iPhone 14 Fiyatı Ortaya Çıktı! Duyunca Almaktan Vazgeçeceksiniz...

Apple kullanıcılarının merakla beklediği iPhone 14 serisiyle ilgili önemli detaylar gelmeye devam ediyor. Satışına en az bir ay daha olan iPhone 14, Apple meraklılarını şimdiden heyecanlandırdı. Özellikleri kadar fiyatı da merak edilen iPhone 14'le ilgili birçok iddia ortaya atılmaya devam ediyor. Bizde siz okuyucularımız için iPhone 14 fiyatıyla ilgili küçük bir araştırma yaptık.

Merakla beklenen Apple’ın iPhone 14 serisi için geri sayım başladı. Özellikleriyle tüketicileri şimdiden heyecanlandıran iPhone 14'le ilgili araştırmalar şimdiden başladı. Eylül ayında satışa çıkması beklenen serinin özellikleri netleşti ancak fiyatı halen tam belirsiz. Ortaya atılan son iddialar ise kullanıcıları üzdü.

İPHONE 14 SERİSİNİN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Önemli kaynaklardan alınan bilgilerle iPhone 14 serisinin fiyatıyla ilgili ufak bazı bilgiler aldık. Daha önceki paylaşımlarda serinin selefine göre en az 100 dolar daha fazla olacağı öngörülüyordu. Çıkan iddialar ise şirketten yapılan açıklamalar ile doğrulanmıştı.

a1-48.jpg

799 DOLARDAN BAŞLAYACAK

Fakat Apple fikrini değiştirerek radikal bir karar aldı. Şirket, daha öncesinde iPhone 13 serisini 799 dolardan satışa çıkarmıştı. Gelen son bilgilere göre Aplle, zam yapmayarak iPhone 14 serisinin satışını 799 dolardan başlatacak. Peki şirket neden böyle bir karar aldı?

a3-21.jpg

EKONOMİK DALGALANMA PİYASALARI ALT ÜST ETTİ

Apple'ın böyle bir karar almasındaki en büyük etken ise cep telefonu pazarındaki durgunluk ve talep düşüşü. Bazı büyük şirketlerde ekonomik dalgalanmayı göz önüne alarak yeni politikalar uygulamaya başladı. Apple ise bu konuda adım atarak iPhone 14 serisine zam yapmama kararı aldı.

Ülkemizde de merakla beklenen iPhone 14 serisini almak neredeyse hayal oldu. 799 dolardan başlayan fiyat aralığına vergi dilimi de etkilenince dudak uçuklatan bir rakam ortaya çıkıyor.

a4-7.jpg

Öte yandan iPhone 14, 14 Plus modellerinin A15 Bionic yongasından, üst düzey özelliklere sahip modelleri iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max ise A16 Bionic işlemcisinden güç alacak. Gelen bilgilere göre şirket, serinin yeni ailesindeki iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ta 6 GB RAM ile birlikte yine LPDDR4X standardını kullanacak. Ancak iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te ise LPDDR5’e yükseltilecek.

YENİ İPHONE NASIL OLACAK?

Çin merkezli mikroblogging sitesi Weibo'daya iPhone 14'ün kalıpları sızdırıldı. Görüntüde dört farklı iPhone modelinin kalıbı görülüyor. Dikkat çeken ilk detay dört telefon arasında iPhone Mini'nin yer almaması. Apple'ın satış performansından memnun olmadığı Mini modelini uzun süredir iptal etmeyi planladığı konuşuluyordu.

a2-29.jpg

Sızdırılan karede yer alan modeller şu şekilde: 6,1 inç iPhone 14, 6,1 inç iPhone 14 Pro, 6,7 inç iPhone 14 Max ve 6,7 inç iPhone 14 Pro Max. Forbes'da yer alan iddialara göre Apple iPhone 14 ailesine zam yapacak. Sadece iPhone 14'ün fiyatı iPhone 13'le aynı kalacak, 14 Pro ve 14 Pro Max ise önceki nesillere göre 100 dolar daha pahalı olacak.

Yeni iPhone 14 Pro serisi 8 GB'lik RAM'le gelebilir. Şu anki iPhone 13 ailesinin Pro versiyonunda 6 GB RAM bulunuyor. Çentikle ilgili ilk söylenti telefon ekranının üst kısmına gömülü olacağı ama direkt ekranın üst köşesiyle bağlantılı olmayacağı yönündeydi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN