NASA'dan heyecanlandıran fotoğraf: Güneş gülümserken yakalandı

NASA'dan heyecanlandıran fotoğraf: Güneş gülümserken yakalandı

NASA, sosyal medya hesabından Güneş’i gözlemleyen Solar Dynamics Observatory uydusunun yeni çektiği, güneşin üzerinde mutlu bir yüz ifadesi gibi görünen görüntüsünün fotoğrafını paylaştı. ABD uzay ajansı, paylaşımında güneşin ‘gülümsediğini‘ söyledi.

NASA, 2010 yılından beri Güneş’i gözlemleyen Solar Dynamics Observatory uydusunun yeni çektiği Güneş fotoğrafını paylaştı. NASA, Twitter’da yayımladığı gönderide “Bugün, NASA’nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi güneşi ‘gülümserken’ yakaladı. Ultraviyole ışıkta görülen, güneş üzerindeki bu koyu lekeler koronal delikler olarak bilinir ve güneş rüzgarının uzaya fışkırdığı bölgelerdir” dedi.

NASA’nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi, güneş aktivitelerinin nasıl meydana geldiğini ve uzay havasını nasıl etkilediğini araştırmayı amaçlayan bir merkez.

GÜNEŞ'İ TELETUBBİES'E BENZETTİLER

İlk olarak 11 Şubat 2010’da fırlatılan gözlemevinin uzay aracı, güneşin içini, atmosferini, manyetik alanını ve enerji çıktısını ölçüyor.

Yayımlandığından bu yana, NASA’nın fotoğrafı sosyal medyada çok sayıda yoruma neden oldu. Birçoğu görüntüyü çocuk programı Teletubbies’te yer alan bebek suratlı güneş ile karşılaştırdı.

GÜNEŞ FIRTINASI UYARISI

Samimi görünümüne rağmen uzmanlar, güneşin koronal deliklerinin Cumartesi veya Pazar günü bir güneş fırtınasının dünyaya çarpması anlamına gelebileceği konusunda uyarıyor.

Güneş fırtınaları, güneş yüzeyinden dünyanın manyetik alanını deforme eden çeşitli kütle ve enerji patlamalarıdır. Bu fırtınalar kuzey ve güney yarımkürede ‘aurora’ adı verilen kutup ışıklarının görünürlüğünü artırıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN