NASA doğruladı: Unutulmaz facianın kalıntısı 36 yıl sonra okyanusta bulundu

NASA doğruladı: Unutulmaz facianın kalıntısı 36 yıl sonra okyanusta bulundu

NASA, 28 Ocak 1986’ta fırlatılışından kısa süre sonra içindeki yedi astronotla infilak eden uzay mekiği Challenger’ın bir parçasının Florida kıyılarında Atlantik Okyanusu’nda bulunduğunu söyledi.

Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen ve herkesi derinden üzen bir felaket olan Challenger’ın kalıntısı tesadüfen History Channel ekibi tarafından keşfedildi. Dalış ekibi aslında, History Channel’ın 22 Kasım’da yayınlanacak yeni belgeseli “The Bermuda Triangle: Into Cursed Waters” için bir bölüm çekiyordu ve II. Dünya Savaşı döneminden kalma bir uçağın kalıntılarını arıyordu.

History Channel, keşfi Twitter’dan duyururken NASA da bulunan parçanın Challenger’ın burun konisindeki ısı kalkanının bir parçası olduğunu doğruladı. Kazadan bu yana kabaca 118 ton Challenger enkazı bulundu; bu da uzay mekiğinin yaklaşık yüzde 47’sine denk geliyor. Uzay Mekiği Challenger’da kalkıştan sonra, güçlendirici bölümlerden duman çıkmaya başlamış, bu da hızla büyüyen ve roketin havada patlamasına neden olan küçük bir aleve neden olmuştu. Gemideki mürettebatın ilk patlamadan kurtulduğuna, ancak mekiğin okyanusa düşme hızının saatte 200 milden fazlayken ölümcül olduğuna inanılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN