NASA'dan korkutan açıklama: 272 kilogramlık uydu bu gece Dünya'ya düşebilir

NASA'dan korkutan açıklama: 272 kilogramlık uydu bu gece Dünya'ya düşebilir

NASA, korkutan bir açıklamada bulunarak, hizmet dışı kalan 272 kilogramlık uzay aracının Dünya'ya düşebileceğini açıkladı. Uydunun, atmosfere gece yarısı saatlerinde gireceği belirtildi.

NASA emekliye ayrılmış yaklaşık 100 binin üzerinde güneş olayını kaydeden bir uydunun dünyaya düşeceğini açıkladı.

NASA ve ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalarda, Reuven Ramaty Yüksek Enerji Güneş Spektroskopik Görüntüleyici (Rhessi) uydunun, atmosfere ABD'nin doğu yakası zaman dilimine göre akşam saatlerinde gireceği belirtildi.

272 KİLOGRAMLIK BİR UYDU

2002 yılında yörüngeye fırlatılan uydunun, 272 kilogramlık olduğu ancak büyük bir kısmının atmosferdeki yolculuğu sırasında yanacağı ve bazı parçalarının Dünya'ya düşmesinin beklendiği ifade edildi. Dünya'daki herhangi birine zarar gelme riskinin düşük olduğu vurgulanan açıklamada, bu ihtimalin yaklaşık 2 bin 467'de 1 olduğu kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN