Samsung telefonlara Al yapay zekâ geliyor! Özellikleri duyanın ağzı açık kaldı: İlk o modelde kullanılmaya başlanacak

Samsung telefonlara Al yapay zekâ geliyor! Özellikleri duyanın ağzı açık kaldı: İlk o modelde kullanılmaya başlanacak

Telefon dünyasının en çok tercih edilen markası olan Samsung yepyeni bir özelliğiyle kullanıcıların karşısına çıkmayan hazırlanıyor. Samsung telefonlara Al yapay zeka seçeneği gelecek. Söz konusu bu özelliğin ilk olarak hangi modelde kullanılacağı belli oldu. İşte detaylar…

Samsung, Galaxy Al akşam ismindeki yapay zeka yenilerine Unpacked etkinliğinde tanıttı. Bu etkinlikte akşam ok Samsung ailesinin yeni üyesi olan s24 serisi tanıtıldı. Bu seri içerisinde bulunan S24, S24 Plus ve S24 Ultra Arasında en dikkat çeken yazılım özelliklerinden biri ise cihazlardaki yapay zeka desteği oldu. ShiftDelete’de yer alan habere göre, Samsung, bu yapay zeka ile akıllı telefonlarda yeni bir dönem başlatacak.

yeni-proje-4.jpg

SAMSUNG GALAXY AL İLE DAHA PRATK İŞLER

S24 serisinde var olacak olan Galaxy Al isimli yapay zeka kişilerin telefonlarında Google asistan ve ChatGPT benzeri bir hizmet olarak bulunacak. Şu an için yalnızca S24 serisinde bulunacak olan bu yapay zeka kullanıcılara şunları sunacak:

Mesajları ve belgeleri gerçek zamanlı olarak çevirme

Telefon görüşmelerini 13 farklı dil arasında çevirme

Göndermeden önce tonu ayarlamak için mesajları yeniden yazma

Yapay zeka kullanarak düzenlenmiş fotoğrafları doldurma

Ses transkripsiyonlarında konuşmacıları tanımlama

yeni-proje-2.jpg

GALAXY AZ ÖZELLİĞİNİ ALACAK SAMSUNG MODELLER

Şimdilik yalnızca ailenin yeni üyesi olan S24 serisinde sunulacak olan Galaxy Al’ın yönetimi Samsung Mobil Başkan Yardımcısı Won-Joon Choi’nin elinde. Bu yapay zeka uygulamasının tanıtıldığı Unpacked etkinliğinde konuşma yapan Choi, yeni yapay zeka araçlarının sadece bir başlangıç olduğunu ve Galaxy Al’ın katlanabilir, tablet ve giyilebilir cihazlara da kullanıcıların karşısına çıkacağını aktardı.

Yeni özelliklerin her cihaz için uyarlanacağından söz eden Mobil Başkan Yardımcısı, ilk kullanımının S24 ailesinde olacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN