Telefonum aşırı yavaş diyenler! Bu 3 yöntemle hemen telefonunuzu hızlandırın! İşte telefonunuzu hızlandırmak için yapmanız gereken 3 basit değişiklik!

Telefonum aşırı yavaş diyenler! Bu 3 yöntemle hemen telefonunuzu hızlandırın! İşte telefonunuzu hızlandırmak için yapmanız gereken 3 basit değişiklik!

Telefonların belirli bir batarya ömrü bulunmaktadır. Arka planda çalışan çok fazla uygulamanın açık olması durumunda telefonun şarjı hızlı bitmektedir. İPhone telefonları hızlandırmak için uygulanabilecek yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte telefonunuzu hızlandıracak o yöntemler…

Zaman zaman internette gezerken farkında olmadan bazı küçük dosyalar indirilebiliyor. İndirilen bu küçük dosyaları ise telefonunuzdaki uygulamaları yavaşlatmaktadır. IPhone kullanıcıları telefonu hızlandırmak için neler yapabileceklerini araştırıyor. İşte telefonunuzu hızlandıracak o yöntemler…

İPHONE DEPOLAMA ALANI NEDİR?

IPhone telefonlarda depolama alanının ne kadar kullanıldığını ayarlar bölümünden öğrenebilirsiniz. Ayarlar kısmına giriş yaptıktan sonra genel ve iPhone saklama alanına giderek telefon depolama alanı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu kısımda telefonunuzda yer alan uygulamalar, fotoğraflar ve sistem verilerinin ne kadar bir alan kapladığı hakkında detaylı bilgi öğrenebilirsiniz.

İphone telefon hızlandırmak

IPHONE'LARI HIZLANDIRMAK İÇİN NE YAPILABİLİR?

IPhone telefonları hızlandırmak için uygulanabilecek en önemli yöntem uygulama alanını boşaltmaktır. Bu normal silme işlemi ile aynı işlem değildir. Bu yöntem ile uygulamadaki veriler korunarak telefon hafızasındaki gereksiz dosyalar silinir.

Yani bu yöntem ile uygulamayı tekrar yüklemeye karar verdiğinizde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. IPhone depolama bölümü üzerinden boşaltmak istediğiniz uygulamayı seçerek uygulamayı boşalt düğmesine basmanız yeterli olacaktır.

Uygulamanın App Store'da bulunması durumunda yeniden yükleme işlemiyle eski haline getirebilirsiniz. Kısaca uygulamanın App Store'dan kaldırılması durumunda tekrar yükleme işlemi yapamazsınız.

iphone depolama alanı boşaltmak

WEB TARAYICINIZI TEMİZLEYİN

Apple kullanıcıları Safari ya da Chrome uygulamalarını kullanıyor olsa da bu arama motorları çok fazla veri elinde bulundurur. Çerezler, web geçmişi, açık sekmeler telefonunuzu yavaşlatan etkenlerden bazılarıdır. Web tarayıcısını temizlemek için ayarlar bölümüne giderek Safari'yi bulmanız gerekir.

Burada geçmişi ve web sitesi verilerini temizle seçeneğine tıklayınız. Bununla birlikte tarayıcı üzerinden çok fazla sekme açmamak açılan sekmeleri kapatmak telefonunuzu hızlandıracaktır. Sekmeleri kapat seçeneğini bulduktan sonra Bir Gün Sonra, Bir Hafta Sonra veya Bir Ay Sonra olarak değiştirilen ayarlarla birlikte arka plandaki açık uygulamalar sizin için otomatik olarak kapatılacaktır.

Chrome üzerinden temizlemek için de Chrome uygulamasını açmanız gerekir. Sağ altta yer alan üç noktaya tıklayarak menüye gidiniz. Daha sonra ayarlar kısmına giriş yaparak gizlilik ve güvenlik seçeneğine tıklayınız. Tarama verilerini temizle seçeneği ile gereksiz verileri temizleyebilirsiniz.

METİN MESAJLARINI DEPOLAMAYI DURDUR

Metin mesajlarını silmeyi unutmak telefonunuzun yavaşlamasına neden olabilir. Biriken mesajlar zaman içerisinde telefonunuzu yavaşlatacaktır. Ancak iPhone telefonlarda bunları silen bir uygulama bulunmaktadır. Ayarlar kısmına giriş yaptıktan sonra mesajları bulmanız gerekiyor. Mesajları saklamak için aşağı kaydırdıktan sonra 30 gün veya 1 yıl seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN