Tiktok kullanıcılarını sevinçten çıldırtacak özellik! Ocak ayından beri test ediliyordu, yeni güncellemeyle geliyor

Tiktok kullanıcılarını sevinçten çıldırtacak özellik! Ocak ayından beri test ediliyordu, yeni güncellemeyle geliyor

Youtube'a rakip olmayı hedefleyen video paylaşım sitesi Tiktok, bir süredir test ettiği özelliğini tüm kullanıcılara açmaya hazırlanıyor. Kullanıcılar, artık sadece kısa videolar için değil, daha uzun ve kapsamlı içerikler için de Tiktok'u tercih edebilirler. İşte detaylar...

Youtube'un tahtına göz diken Tiktok, 2024 Ocak ayında 30 dakikalık videoları test etmeye başlamıştı. Platform, Youtube'un tahtını sarsacak yeni özelliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

TİKTOK'A EN UZUN KAÇ DAKİKALIK VİDEO YÜKLENEBİLİR?

Tiktok, belirli kullanıcıların 60 dakikalık videolar yüklemelerine olanak tanıyan bir özelliği test ettiğini doğruladı. Fakat bu yeni özellik şu anda sınırlı bir kullanıcı kitlesi için geçerli. Tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağına dair henüz bir bilgi verilmedi.

Tiktok'un bu hamlesi, platformda önemli değişikliklere işaret ediyor. Kısa dikey videolarla tanınan Tiktok, artık Youtube ile rekabet edebilmek için daha uzun içeriklere yöneldiğini gösteriyor. Daha uzun videolar, içerik oluşturucuların daha derinlemesine bilgi aktarmalarına, hikaye anlatmalarına veya vlog tarzı içerikler üretmelerine olanak tanıyarak yeni yaratıcı alanlar sunuyor. Bu durum, içerik üreticilerine sadece kısa ve hızlı tüketilen içeriklerle sınırlı kalmamalarını, aynı zamanda daha kapsamlı ve detaylı videolarla izleyicilere ulaşmalarını sağlıyor.

TİKTOK, YOUTUBE'UN TAHTINA GÖZÜNÜ DİKTİ

Webrazzi'de yer alan habere göre, Tiktok'un bu adımı elbette Youtube ile arasındaki rekabeti daha da kızıştıracak. Özellikle uzun videolar konusunda YouTube hâlâ lider konumda olsa da, Tiktok'un bu alandaki atağı platformlar arasındaki dengeyi değiştirebilir. Tiktok'un uzun video formatında başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek olsa da platformun son hamleleri, Youtube'a ciddi bir rakip olma konusunda kararlılığını ortaya koyuyor.

Tiktok'un bu stratejik hamlesi, içerik tüketim alışkanlıklarını da etkileyebilir. Kullanıcılar, artık sadece kısa videolar için değil, daha uzun ve kapsamlı içerikler için de Tiktok'u tercih edebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN