Tiktoker, İphone Pilini Üç Saate Kadar Arttırma Hilesini Paylaşmasıyla Dikkatleri Üzerine Çekti

Tiktoker, İphone Pilini Üç Saate Kadar Arttırma Hilesini Paylaşmasıyla Dikkatleri Üzerine Çekti

Kadamba adıyla anılan bir TikToker, iphone'un pil ömrünün optimize edilebileceği birkaç püf noktası ve ipucu paylaştı. İphone sahiplerinin hemen dikkatini çeken bu durum çok konuşulan ve aratılanlar listesine girdi. İşte İphone pilini üç saate kadar arttırma hilesi....

iPhone'un pili, kullanıcıları için her zaman bir endişe kaynağı olmuştur. Her yeni seride pil ömrü biraz daha iyileşse de kullanıcılar için asla yeterli olmuyor. Hatta bazıları çok iyi pil ömrü sunduğu için Android telefonların üstün olduğu alanlardan biri. Ancak, iPhone' nunuzun pilinin daha uzun süre dayanmasını sağlayacak bazı hileler var. Bir iPhone'un pil ömrünü artırmanın tek yolu, gerekli olmayan bazı özellikleri kapatmaktır. Kadamba adıyla anılan bir TikToker, iPhone'un pil ömrünün optimize edilebileceği birkaç püf noktası ve ipucu paylaştı.

TİKTOKER, İPHONE PİLİNİ ÜÇ SAATE KADAR ARTTIRMA HİLESİNİ PAYLAŞMASIYLA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

2292112-810x458.jpg

- Arka Planda Uygulama Yenilemeyi Devre Dışı Bırak

İPhone'un pilinden tasarruf etmenize yardımcı olabilecek ilk şey, arka planda uygulama yenilemeyi devre dışı bırakmaktır. Arka planda uygulama yenilemeyi devre dışı bırakırsanız, uygulamanın arka planda tüm etkinlikleri gerçekleştirmesine izin verir. Bu özellik son derece kullanışlı olmasına rağmen, yalnızca mobil verilerinizi kemirir, aynı zamanda telefonunuzun pilini de etkiler. Düşük güç modunu açtığınızda, arka planda uygulama yenileme otomatik olarak devre dışı bırakılır.

İPhone'unuzda arka plan uygulaması yenilemesini devre dışı bırakmak için, Ayarlar'a, ardından Genel'e ve Arka Plan Uygulaması Yenileme'ye gidin ve ardından özelliği kapatma seçeneğine sahip olursunuz.

- Hareket Ayarlarını Değiştirin

TikTokter, iPhone'daki istenmeyen ancak süslü efektlerden bazılarını azaltabilirseniz, çok fazla pil tasarrufu yapabileceğinizi paylaştı. iPhone'unuzdaki gereksiz hareketi azaltmak için Erişilebilirlik'e, ardından Hareket'e gidin ve ardından Hareketi azalt 'ı açın. Ardından, Otomatik Oynat Mesaj Efektlerini ve Otomatik Oynat Video Ön izlemelerini kapatırsınız.

iphone-da-pil-omrunu-uzatmanin-yollari-3212-724x394.webp

- İphone Analizlerini Ve Sistem Hizmetlerini Kapatın

Pilden tasarruf edebileceğiniz başka bir yöntem de iPhone Analytics'i kapatmaktır. iPhone Analytics'i kapatmak yalnızca telefonun pilinden tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda size daha fazla mahremiyet sağlar. Bu özellik, iPhone'unuzdan pilinizi tüketen Apple'a veri gönderir. iPhone Analytics, Apple'a veri gönderirken gizlilik sorunlarını da gündeme getiriyor.
iPhone Analytics'i kapatmak için. Ayarlar > Gizlilik > Analiz > iPhone Analizlerini Paylaşmayı Kapat seçeneğine gidebilirsiniz. Benzer şekilde, sürekli arka planda çalıştığı ve iPhone'unuzun pilini tükettiği için Sistem Hizmetlerini de kapatabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN