Tiktok'tan kripto para kararı: İçeriklere yasaklama geliyor

Tiktok'tan kripto para kararı: İçeriklere yasaklama geliyor

Milyonlarca kullanıcıya sahip video paylaşım uygulaması Tiktok, içerik üreticilerin videolarda kripto para birimleri ve finansal hizmetlere yer vermesine müsaade etmeyecek.

Kripto para sektöründe yaşanan ciddi düşüşün ardından Tiktok kripto para ile ilgili yeni karar aldı. Buna göre, sosyal ağ uygulaması Tiktok'ta bundan böyle kripto paraların ve bazı finansal hizmetlerin reklamı yapılamayacak. Popüler video uygulaması, Dogecoin gibi “meme” kripto paraların yükselişinde rol oynamıştı.

T24'te yer alan habere göre, Tiktok'ta kripto para dışında forex ticareti, yatırımlar ve kredi kartları gibi finansal hizmetler de yakın zamanda yenilenen içerik politikasında yasaklandı. Kötü niyetli kullanıcıların gençlerden ve tecrübesiz yatırımcılardan yararlanması konusunda endişeler bulunması sebebiyle uygulanacak olan yeni politika, kullanıcıların bu tarz içerik üretmesinin önüne geçmeyi planlıyor

KURALLARI İHLAL EDEN VİDEOLAR OTOMATİK SİLİNECEK

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre kuralları ihlal eden kullanıcıların videoları otomatik olarak silinecek. Yapılan ihlâle göre de kullanıcının video yükleme, yorum yapma gibi özellikleri bir süreliğine askıya alınacak. İhlâller devam ederse de kullanıcının profili kalıcı olarak silinecek.

Şirket bu uygulamaların önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN