Uzay'da bir ilk: Uluslararası Uzay İstasyonu olimpiyat düzenledi

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli bir grup astronot ve kozmonotlar, Tokyo 2020 Olimpiyatları'nı kutlamak adına istasyonda ilk defa 'uzay olimpiyatları' düzenledi. Soyuz Ekibi ve Dragon Ekibi olarak iki gruba ayrılan astronot ve kozmonotların uzay oyunları oynarken hayli eğlendikleri görülüyor. NASA ise yaptığı paylaşımda ''Soyuz Takımı, senkronize süzülme, elsiz top ve daha fazlasını içeren dostane mücadelede Takım Dragon'u yenilgiye uğrattı!" dedi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev alan astronot ve kozmonotların yarışırken eğlendiği görüntüler Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Daires (NASA) tarafından paylaşıldı. Soyuz Ekibi ve Dragon Ekibi olarak iki takıma ayrılan astronot ve kozmonotlar yer çekimsiz ortamda sıra dışı oyunlarda karşı karşıya geldi.

UZAY TARİHİNDE BİR İLK

Tarihin ilk uzay olimpiyatlarında, havada süzülen bir pinpon topunu nefes gücüyle rakip kaleye göndermeyi amaçlayan "elsiz top", "senkronize havada süzülme" ve "uzay cimnastiği" gibi eğlenceli oyunlar yer aldı.

''SOYUZ TAKIMI, TAKIM DRAGON'U YENİLGİYE UĞRATTI!''

NASA'dan yapılan açıklamada ''Soyuz Takımı, senkronize süzülme, elsiz top ve daha fazlasını içeren dostane mücadelede Takım Dragon'u yenilgiye uğrattı!" denildi.

Uzay İstasyonu'nun Sefer 65 ekibi, yörüngedeki laboratuvara hangi uzay aracıyla gittiklerine göre ekiplere ayrıldı.

NASA yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tokyo'daki Yaz Oyunlarını kutlamak için astronotlar ve kozmonotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ilk kez uzay oyunlarını düzenledi. Soyuz Takımı, senkronize yüzme, elsiz top ve daha fazlasını içeren dostane bir yarışmada Takım Dragon'u yendi! İstasyon'un Sefer 65 ekibi, yörüngedeki laboratuvara hangi uzay aracıyla gittiklerine göre ekiplere ayrıldı. NASA astronotu Mark Vande Hei ve Rus uzay ajansı Roscosmos'tan kozmonotlar Oleg Novitskiy ile Pyotr Dubrov, Soyuz Takımı’ndaydı. NASA astronotları Shane Kimbrough ve Megan McArthur, JAXA (Japonya Havacılık Araştırma Ajansı) astronotu Akihiko Hoshide ve ESA (Avrupa Uzay Ajansı) astronotu Thomas Pesquet, Team Dragon'daydı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN