Whatsapp Gizli Özellikleri Sızdırıldı! İşte Whatsapp'ın Bilinmeyen Gizli Özellikleri

Whatsapp Gizli Özellikleri Sızdırıldı! İşte Whatsapp'ın Bilinmeyen Gizli Özellikleri

Ülkemizde kullanılan en yaygın iletişim uygulamalarından biri olan WhatsApp'ın sizinde bilmediğiniz gizli özelliklere sahip olabilir. Genel olarak sohbet amaçlı kullandığımız WhatsApp uygulamasında çok sayıda kullanıcının her özelleğinden haberi yok. Sizde WhatsApp'ın gizli özelliklerini öğrenmek istiyormusunuz? O zaman sizler için hazırladğımız bu gizli özellikleri gelin birlikte inceleyelim.

Dünya üzerinde ve ülkemizde milyonlarca kullanıcaya sahip olan, iletişim uygulamarının önünde gelen ve bütün rakiplerini geride bırakan WhatsApp gün geçtikçe kendini güncellemeye devam ediyor. Bir çok özelliğiyle insanların birbirleriyle rahat iletişim kurmasını ve vakit geçirebilmesini sağlıyor. Fakat bu uygulamanın bir çok özelliği olması halinde kullanıcıların hepsini bildiğinden emin değiliz çünkü biz bu özellikleri gizli olarak adlandırıyoruz.

Siz WhatsApp'ın bütün özelliklerini bildiğinizden eminmisiniz? Eğer değilseniz sizde bu haberimizden sonra WhatsApp'ın açıkça göstermediği gizli özellikleri öğrenebilirsiniz. İşte detaylar...

WhatApp'ta mesajlaşırken yazı fontunu değiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Mesela Yazınızı bold yapmak istiyorsunuz o zaman bunun için yazdığınız mesajın başına ve sonuna yıldız işaret koyarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin *örnek* bu şekilde yazınızı bold yapabilirsiniz. Eğer yazınızı eğik olarak yazmak isterseniz de bu sefer yazınızın başına ve sonuna alt tire işareti koyarak yapabilirsiniz. _örnek_
işte bu şekilde. Son olarak mesajınızın üstünü çizmek istiyorsanız ~örnek~ gösterdiğim bu örneği yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

whatsap-yazi.jpg

EN FAZLA KİMİNLE YAZIŞTIĞINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?

WhatsApp uygulaması en çok kiminle ne kadar mesajlaştığınızıda size gösteriyor. Bu özelliğide öğrenmek istiyorsanız Ayarlar>Veri Saklama Alanı ve Kullanımı< Saklama Alanı Kullanımı yolunu takip ederek öğrenebilirsiniz.


WHATSAPP'INIZI ŞİFRELENDİRMEK ÇOK KOLAY

Yazışmalarınıza sadece kendinizmi erişmek istiyorsunuz. Ozaman telefonunuzu şifrelemeden sadece WhatsApp'ınızı şifreleyebilirsiniz. Bu özelliğide İphone'larda kullanmak için Ayarlar>Gizlilik yolunu izleyin ve Ekran Kilidi seçeneğine tıklayın. Bu aşamada Face ID iste ile devam ederek WhatsApp uygulamasına yüzünüzü taratarak erişebilirsiniz. Aynı şekilde Android cihazlarda ise parmak izi tarayıcısıyla WhatsApp'a şifre koyabilirsiniz.

whatsap-1-001.jpg

YANLIŞ GÖNDERİLEN MESAJLARI GERİ ALABİLİRSİNİZ

WhatsApp'ta yanlış gönderdiğiniz bir mesajı her iki taraftanda silme şansınız var. Fakat fotoğrafta böyle bir seçenek yok. Gönderilen fotoğraflar uygulama tarafından otomatik olarak telefona kaydedileceğinden dolayı gönderdiğiniz iletideki metin yok olsada fotoğrafı silemezsiniz.

PROFİL FOTOĞRAFINIZI GİZLEMEK İSTERMİSİNİZ?

Ayrıca WhatsApp'da profil resminizide kimlerin görmesini istediğinizi belirleyebilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için Ayarlar>Hesap>Gizlilik>Profil Fotoğrafı yolunu takip ederek buradan fotoğraflarınızı kimlerle paylaşacağınızı ayarlayabilirsiniz.

whatsapp.jpg

WHASAPPTAN GELEN BİLDİRİMLERİ GİZLEMEK

WhatsApp'tan gelen bildirimlerin herkes tarafından içeriğinin görülmesini istemiyorsanız
bunuda kapatmak mümkün. Özelliği kullanmak için Ayarlar>Bildirimler>Ön izlemeyi Göster seçeneğini kapalı olarak seçersiniz artık gelen mesaj bildirimlerinizin içeriği ana ekranınızda görünmeyecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN