Yeni bir Facebook skandalı daha

Yeni bir Facebook skandalı daha

Meksika kökenli medya şirketi Cultura Collektiva’nun kullanıcılardan elde ettiği Facebook bilgilerini herkesin ulaşabileceği güvenliksiz platformlarda sakladığı ortaya çıktı.

KARAR.COM

Facebook’un kullanıcılarına ait verilerle ilgili yeni bir skandal daha ortaya çıktı. İki internet firmasını kendi kullanıcılarına ait Facebook bilgilerini internette herkesin ulaşabileceği platformlarda sakladığı belirlendi. Meksika kökenli medya şirketi Cultura Collektiva kendi üyelerine ait profil ismi, yorum, beğeni gibi bilgilerin bulunduğu Facebook verilerini Amazon Cloud hizmeti AWS’e yükledi. IT Güvenlik firması Upguard’un yaptığı tespite göre bu verilere herkes ulaşabiliyor. Upquart ayrıca aynı firmaya ait APP At the Pool uygulamasında da fFacebook bilgilerinin yıllarca korumasız olarak yüklendiğini tespit etti.

Facebook tarafından yapılan açıklamada App geliştiricilerinin kişileri ait verileri korumasız olarak saklamasının yasak olduğu belirtilerek, Amazon’un uyarıları ile bu verilerin internetten kaldırılması ve geliştirmecilerle veri güvenliği konusunda çalışmalar başlatıldığı bildirildi. Aynı şifreleri başka hizmetler için kullanan kişilerin diğer hesaplarına da bu şekilde ulaşma tehlikesi bulunuyor.

Bu skandal Facebook’un App ortaklarının elde ettiği bilgiler üzerinde kontrolü olmadığı gerçeğini ortaya çıkardı. Cambridge Analytica skandalından sonra Facebook’un üyelerinin veri güvenliği konusunda daha yoğun tedbirler alması talep edilmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN