Yeni çıkan bu virüs tüm kişisel verilerinizi çalıyor! İşte bilgisayarı virüsten korumanın yolları

Yeni çıkan bu virüs tüm kişisel verilerinizi çalıyor! İşte bilgisayarı virüsten korumanın yolları

Bilgisayarı virüsten korumanın yolları, son dönemde büyük önem arz ediyor. Zira, dünya genelinde ortaya çıkar 'malware snake' adlı virüs, bilgisayarınıza bulaştıktan sonra bütün kişisel bilgilerinizi çalabilir. Malware snake ve diğer tüm virüslerden korunmanın en temel yolu; bir antivirüs programı kullanmak, e-posta adresinize gelen şüpheli iletileri açmadan silmek, internet tarayıcısında gezinirken açılan her pencereye tıklamamaktır. İşte, malware snake virüsünü temizlemenin yolu...

'Malware snake' virüsü, bilgisayara kurmak istediğiniz bir exe dosyasıyla bulaşabilir. Bu aşamada bilgisayarınızda çalışan antivirüs programının veritabanı eğer güncelse, malware snake virüsünü tespit ederek .exe dosyasının yüklemesini durduracak ve sizi uyaracaktır. Diğer virüsle göre daha gelişmiş özelliklere sahip olan malware snake'in, bilgisayar korsanları tarafından 2020 yılında geliştirilerek internete yüklendiği ortaya çıktı.

MALWARE SNAKE VİRÜSÜ NEDİR?

Siber tehditlere ilişkin yeni bir açıklama yapan Cybereason Global Güvenlik Operasyonları Merkezi (GSOC), 'malware snake' adlı virüsün dünya genelinde hızla yayıldığı uyarısında bulundu. Bulaştığı bilgisayardaki IP, adresi, konum bilgisi, kimlik bilgileri, e-posta adresleri gibi hassas bilgileri toplayarak bilgisayar korsanlarına gönderen malware snake, exe dosyalarının çalıştırılmasıyla farkında olmadan bilgisayara bulaşıyor.

Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge, Safari gibi internet tarayıcıları aracılığıyla da bilgisayara yüklenen malware snake virüsü; Discord, Zoom gibi en çok kullanılan programları hedef alıyor. Bilgisayarınıza indirerek kurduğunuz exe dosyalarınızı çalıştırmadan önce mutlaka antivirüs programına taratmak da büyük fayda bulunuyor.

MALWARE SNAKE NASIL ÇALIŞIYOR, ZARARLARI NELER?

Dünya genelinde etkili olan malware snake, bilgisayar bulaştıktan sonra kullanılan ağ üzerindeki coğrafi konum, IP adresi, kimlik bilgileri, e-posta adresleri gibi birçok veriyi ele geçirerek bilgisayar korsanlarına ulaştırıyor.

Bilgisayarınıza kurmak istediğiniz herhangi bir exe dosyasında malware snake bulaşmış olabilir. Virüs bulaşmış exe dosyasının bilgisayara kurulması halinde kötü amaçlı yazılım harekete geçerek hassas verileri bilgisayar korsanlarına gönderiyor.

MALWARE SNAKE VİRÜSÜ NASIL TEMİZLENİR?

Bilgisayarda malware snake virüsü olup olmadığını anlamak için, internet tarayıcınızdaki (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari vb.) arama sayfasının değişmesi, tarayıcı açık olmadığına bile pencereler açılması, bilgisayarın yavaşlaması, programların nedensiz çökmesi, sabit diskin dolması gibi belirtiler gösterilebilir.

Bilgisayarınızı malware snake virüsünden korumak için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz:

* Dışarıdan kaynağı belirsiz programları indirmemek, açmamak

* Güvensiz e-postaları asla açmamak, içindeki eklentileri (attachment) çalıştırmamak

* Lisanslı işletim sistemleri ve yazılımlar kullanmak

* Antivirüs ve Antispyware kullanmak

* Kişisel firewall kullanmak

* Mümkün olduğunca şüpheli web sitelerini ziyaret etmemek

* Sanal makinalar kullanmak

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN