Youtube'da her gün ortalama izlenen video süresi şoke etti! Meraklısına 2024 yılının öne çıkan Youtube istatistikleri

Youtube'da her gün ortalama izlenen video süresi şoke etti! Meraklısına 2024 yılının öne çıkan Youtube istatistikleri

ABD merkezli yazılım ve donanım firması Google'ın sahibi olduğu video paylaşım sitesi Youtube'da kullanıcıların her gün toplamda ne kadar süre video izlediği açıklandı. İşte, 2024 Youtube istatistikleri...

2024 yılı itibarıyla, Youtube'un dijital dünyadaki etkisi her geçen gün artıyor. İster bireysel bir içerik üreticisi olun, ister bir girişimci, Youtube üzerinde başarılı stratejiler geliştirmek, dijital rekabette öne çıkmanızı sağlayacak. Youtube'u nasıl daha etkin kullanabileceğinizi keşfetmek, platformun sunduğu fırsatlardan maksimum düzeyde yararlanmanıza olanak tanıyor.

PLATFORMUN KÜRESEL ULAŞIMI

Webrazzi'de yer alan habere göre, dünya genelinde Google'ın ardından en çok ziyaret edilen ikinci web sitesi olan Youtube, yıllık 106 milyardan fazla ziyaret alıyor. ABD'de ise, Facebook, Instagram ve Tiktok gibi diğer popüler sosyal medya platformlarını geride bırakarak en üst sıradaki sosyal medya platformu olma unvanını koruyor. Bu durum, Youtube'un farklı yaş ve ilgi gruplarından milyonlarca insan için ne kadar önemli bir içerik kaynağı haline geldiğini gösteriyor. Youtube Music ve Premium'un dünya genelinde 100 milyon aboneyi aştığından bahsetmiştik.

GELİR VE KULLANICI ETKİLEŞİMİ

Kullanıcılar Youtube'da sadece video izlemekle kalmıyor. Youtube'un son güncellemeleri ile offline (çevrimdışı) da kullanabileceğiniz Music ve Premium hizmetleri için 100 milyon ücretli aboneye sahip olması, platformun içerik üreticileri için ciddi bir gelir kaynağı sunmasını da sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde Premium üyelerine özel yapay zeka destekli izleme kalitesini arttıracak yeni özelliği Jump Ahead'i tanıtan Youtube, ayrıca mobil medya tüketiminde de önemli bir rol oynuyor. Dünya genelinde en popüler üçüncü mobil video uygulaması olan Youtube 182 milyon ile, bir milyar kullanıcısı olan Tiktok ve 183 milyona yakın kullanıcısı olan Netflix'in ardından geliyor. Bu üçlü, mobil video tüketiminde küresel trendleri belirlerken, Youtube bu rekabette önemli bir yer tutuyor.

YOUTUBE'DA ÖNE ÇIKAN VİDEO İÇERİKLER

Youtube, 14 milyar görüntülenme ile en çok izlenen videolardan biri olan 'Baby Shark' başta olmak üzere geniş bir içerik yelpazesi sunuyor. Youtube TV'nin abone sayısı ise 8 milyonu geçti. Platfrom, pratik "Nasıl yapılır?" videolarından teknoloji incelemelerine kadar çeşitli kategorilerde içerikleriyle eğlencenin yanı sıra izleyicilerin geniş bir yelpazede bilgi edinmesine destek oluyor. Pazar payı olarak ABD'de en çok izlenen akış hizmeti olan Youtube, Netflix'i geride bırakarak işletmeler ve markalar için müşterilerle etkileşim kurma ve marka bilinirliği oluşturma konusunda önemli fırsatlar sunuyor. Youtube şu anda ABD'deki yayın izlenmelerinin yüzde 8.6'sını elinde bulunduruyor ve Netflix ise yüzde 7.9 ile onu yakından takip ediyor. Bir günde 100 milyon görüntülenmeye ulaşan BTS'in 'Butter' videosu gibi içerikler ise kullanıcılar tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor.

KULLANIM İSTATİSTİKLERİNE DERİNLEMESİNE BAKIŞ

Youtube'da kullanıcılar her gün toplamda 1 milyar saat video izliyor. Bu, platformun sadece bir eğlence kaynağı olmakla kalmayıp aynı zamanda günlük bilgi edinme ve öğrenme için de bir merkez haline geldiğini gösteriyor. Mobil cihazlarda ise kullanıcılar ayda ortalama 28 saatlerini Youtube'da geçiriyor. Özellikle genç izleyiciler için tasarlanmış bir segment olan Youtube Kids, 131 milyon indirme ile büyümesini sürdürüyor ve aileler arasında giderek daha popüler hale geliyor.

ABD'de yetişkinler arasında Youtube, Facebook ve Instagram gibi platformları geride bırakarak en popüler platform konumunda. ABD'li yetişkinlerin yüzde 83'ü Youtube kullandığını belirtiyor. Youtube'da kullanıcılarının yüzde 54.4'ü erkek, yüzde 45.6'sı ise kadın. Rakip platformlardan Tiktok'un büyük ölçüde Z kuşağına hitap etmesine karşın, Youtube nesiller arası geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olmaya devam ediyor. Youtube'un ABD'deki kullanıcılarının çoğunluğu 18-49 yaş aralığındayken, bunu 50-64 yaş arası kullanıcılar takip ediyor.

REKLAMCILIK VE PAZAR ETKİSİ

2023'te 31 milyar dolarlık reklam geliri elde eden Youtube, 2024 yılında da dijital reklamcılık alanında dev bir oyuncu olarak kalmaya devam ediyor. Platformdaki reklamlar, benzer koşullarda diğer sosyal medya platformlarına kıyasla yüzde 57 daha fazla izlenme süresi elde ediyor. Bu durum, reklam verenlerin çeşitli video formatlarına yatırım yaparak marka bilinirliği ve hatırlanma oranlarını artırma konusunda Youtube'u tercih etmeleri için ikna edici bir neden sunuyor.

2024'ün Youtube istatistikleri, platformun yalnızca geniş erişimini ve etkisini vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda modern dijital pazarlama stratejilerindeki kritik rolünü de vurguluyor. Girişimciler ve içerik oluşturucuları için, güncel olarak içerik üreticilerinin yüzde 25'inin gelir kaynağı olan Shorts'tan gelişmiş para kazanma seçeneklerine kadar Youtube'un dinamik özelliklerinden yararlanmak, görünürlüğü ve etkileşimi önemli ölçüde artırabilir. Youtube gelişmeye devam ederken, bu istatistiklerle güncel kalmak, küresel bir kitleyi cezbetmek ve etkileşime geçirmek için Youtube'un tüm potansiyelinden yararlanmanın anahtarı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN