Youtube'dan radikal karar: O özellik kaldırılıyor! 30 saniyelik kısa videolar tarihe karışıyor

Youtube'dan radikal karar: O özellik kaldırılıyor! 30 saniyelik kısa videolar tarihe karışıyor

Sosyal medyadaki modaya uyarak ilk kez 2017 yılında 30 saniyelik kısa videolar paylaşma özelliği getiren Youtube, çarpıcı bir kararla bu özelliği kaldırmaya karar verdi. İşte detaylar...

Snapchat ile hayatımıza giren hikayeler özelliği, yıllar içinde neredeyse tüm sosyal medya platformlarında karşımıza çıktı. Özellikle Instagram platformunda çok sevilerek kullanılan bir özelliğe dönüşen hikayeler, bazı platformlarda ise başarısız oldu.

Youtube, hikayeler özelliğini 26 Haziran 2023 itibarıyla kapatacağını duyurdu. Instagram, Tiktok, Facebook gibi sosyal platformlarda kullanılan hikayeler özelliği yerine Youtube Shorts ve Topluluk sekmesi gibi formatlara odaklanmaya karar verdi. Aslında bu iki özellik Youtube Hikayeler özelliğini işlevsiz kıldı.

2017 YILINDAN BERİ KULLANILIYORDU

Webrazzi'den Candeğer Muradoğlu'nun haberine göre, Youtube, 2017 Kasım ayında ilk defa Hikaye formatını Youtube Stories adıyla duyurmuştu. 2018 Kasım ayında bu formatı 10 binden fazla aboneye sahip olan tüm içerik üreticilere açtı.

Böylece Hikayeler formatını daha fazla içerik üreticisine açan Youtube, üreticilere aynı zamanda metin, çıkartma ve filtreler gibi yeni özelliklere erişim imkanı da sunmaya başladı. Snapchat ve Instagram uygulamalarındaki Hikayeler özelliğinin bir kopyası olan Youtube Hikayeler, diğer uygulamalarda gördüğümüz üzere 24 saat sonra değil 7 gün sonra kayboluyor.

HİKAYELER ÖZELLİĞİ HER PLATFORMDA BAŞARILI OLMADI

İzleyicilerinizle daha günlük bir tarzda ve seyahat halindeyken bağlantı kurmanızı sağlayan, yalnızca mobil cihazlarda izlenebilen kısa videolar olarak tanımlanan hikayeler, aslında pek de ilgi görmedi. Bu format, Youtube'u bir video platformundan çıkarıp bir sosyal medya platformu olarak konumlandırmıştı.

Hatırlatmak gerekirse 2020 Şubat ayında hikayeler benzeri bir özellik yayınlayan iş dünyasının sosyal medya platformu LinkedIn de bu özelliği sonlandıracağını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN