Tosun Paşa ne zaman ve nerede çekildi? Yeşil Vadi nerede?

Kemal Sunal, Müjde Ar, Şener Şen, Adile Naşit, Ayşen Gruda gibi birçok önemli ismin bir arada oynadığı, ‘Tosun Paşa filmi ne zaman ve nerede çekildi?’ sorusu günümüzde de merak edilir. Peki Yeşil Vadi nerede? Tüm bilgiler haberimizde…

Osmanlı döneminin iki köklü ailesi Seferoğlu ve Tellioğlu ailelerinin Yeşil Vadi ismindeki yer için verdikleri komik mücadeleyi konu edinen Tosun Paşa’nın oyuncuları arasında birçok deneyimli isim yer alıyor. Peki Tosun Paşa ne zaman ve nerede çekildi? İki ailenin almak için mücadele ettiği Yeşil Vadi nerede? İşte konunun ayrıntıları…

TOSUN PAŞA NEREDE VE NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

1976 yılında çekimleri yapılan, Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı komedi filmi Tosun Paşa, usta sanatçıları bir araya getirdi. 1976 yapımı güldürü kategorisinde yer alan Tosun Paşa filminde Tellioğlu ve Seferoğlu aileleri İskenderiye'nin en büyük devlet memuru olan Daver Bey'in kızı Leyla'yı oğullarına almak için birbirlerine girer.

Daver Bey, kızı Leyla’ya sorarak; onu Seferoğullarına gelin vermeye karar verir. Bu gelişmenin ardından da Tellioğulları ailesi, evin uşağı Şaban'ı Kahire sarayının en heybetli ve hatırı sayılır paşası olan Tosun Paşa olarak tanıtıyor.

Tosun Paşa kılığına giren Şaban, Tellioğlu Ailesinin en büyük oğlu Lütfü'nün yakın arkadaşıymış gibi davranıyor. Tosun Paşa yani Şaban, Yeşil Vadi ve Daver Bey'in kızı Leyla'yı Tellioğullarına isteyeceği yerine Leyla’ya aşık olur ve her şeyi karıştırır.

Son olarak işler Arap saçına dönerken, gerçek Tosun Paşa, Kahire sarayından çıkagelir. Yeşil Vadi’ye el koyan gerçek Tosun Paşa, Daver Bey'in kızını da kendisi alır. Sonuçta bu olaydan dolayı kellelerini bile zor kurtaran Tellioğulları, hayatta kaldıklarına şükreder. Herkesin gözü önünde suçlu Şaban olur. Halbuki Lütfü, kendi kazdığı kuyuya düşüyor ve esas Tosun Paşa'nın varlığını bir an için unutuyor.

tosun-pasa-ne-zaman-ve-nerede-cekildi-yesil-vadi-nerede.jpg

YEŞİL VADİ NEREDE?

Tosun Paşa filminin tamamı İstanbul’da çekildi. Seferoğulları’nın, Tellioğulları’nın ve Daver Bey’in konaklarına ait sahneler Hidiv Kasrı ve Göksu Kasrı’nda çekildi. Dış sahnelerin çoğu da Emirgan Korusu’nda çekildi.

Tosun Paşa filminin çöl sahneleri ise Kilyos’ta gerçekleştirildi.

OYUNCULARI

Kemal Sunal - Şaban / Sahte Tosun Paşa
Müjde Ar - Leyla
Şener Şen - Lütfü
Adile Naşit - Adile
Ayşen Gruda - Zekiye
Bilge Zobu - Merasim Kıtası Kumandanı
Günfer Feray - Tellioğullarının kızı
Zihni Göktay - Ruhi
Ergin Orbey - Vehbi
Oktar Durukan - Hakiki Tosun Paşa
Akil Öztuna - Akil (Tellioğullarının Babası)
İhsan Bilsev - Mülayim
Tuncay Gürel - Bekir (küçük enişte)
Oya Aydonat - Tellioğullarının kızı
Filiz Toprak - Tellioğullarının kızı
Sıtkı Akçatepe - Sıtkı (Seferoğullarının Babası)
Hikmet Gül - Rukiye
Cevdet Arıkan - Suphi
Tevfik Şen - Seferoğlu
Ata Saka - Seferoğlu
Mete Sezer - Daver Bey
Yasemin Esmergül - Dadı
Arap Celal - Çığırtkan
Akif Kilman - Seferoğlu
Ayten Erman - Seferoğlu
Nevin Güler - Seferoğlu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN