TRT’nin yeni dizisi, Sevda Kuşun Kanadında İstanbul’daki galasıyla görücüye çıktı

TRT’nin yeni dizisi, Sevda Kuşun Kanadında İstanbul’daki galasıyla görücüye çıktı

Türkiye’yi 12 Eylül darbesine kadar götüren siyasi olayların yaşandığı süreç bugüne kadar sinema ve dizi senaryolarına sağ-sol çatışması üzerinden yansıdı. Ancak ilk kez bir dizi, 68 kuşağı dindar gençlerin gözüyle o dönemi anlatıyor. TRT’nin iddialı yapımlarından Sevda Kuşun Kanadında adlı yeni dizisi, İstanbul’daki galasıyla görücüye çıktı. Tepebaşı’ndaki galaya sanat ve siyaset camiası yoğun ilgi gösterdi.

[Karar]
IŞIL ÇALIŞKAN
İddialı yapımlarıyla televizyon izleyicisini ekrana bağlayan TRT, merakla beklenen ‘Sevda Kuşun Kanadında’ adlı yeni dizisini İstanbul galasıyla tanıttı. Sevda Kuşun Kanadında dizisi, 1960’ların ikinci yarısından 70’lerin ilk yarısına kadar olan dönemi anlatıyor. Dönemi sağ veya sol bakış açısıyla değil dindar gençlerin gözüyle ele alan dizi, imkansız bir aşk hikayesinden yola çıkıyor. Dizi ülkenin gençlerinin farklı kimlikler altında çatışsa da ortak kültürel ilişkiler ve temel değerlerle buluştuklarında kardeşlik, dostluk içinde yaşayabildikleri mesajı veriyor. Başrollerini Murat Ünalmış, Deniz Baysal, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, İlker Kızmaz ve Yavuz Bingöl’ün paylaştığı dizi, her cuma saat 20:00’de TRT 1 ekranlarında olacak.

Sevda Kuşun Kanadında 1.bölüm fragmanı

DİZİNİN ADI SONRADAN DEĞİŞTİ

Dizinin Genel Yönetmeni Mesut Uçakan, ‘Sevda Kuşun Kanadında’ dizisinde o dönemin ilk kez dindar gençlerin yaşadıkları ile anlatıldığını belirtti. Diziye ilk olarak Aynamdaki Gökyüzü adını verdiklerini anlatan Uçakan, “Daha sonra Cem Karaca’nın Sevda Kuşun Kanadında şarkısının daha uygun olacağını fark ettik. Şarkı bir bilgeyi anlatıyor bu dizi de sevdayı anlatıyor. Sevdanın rengi mavidir, o da özgürlük demektir. Gençliğin özgürlük mücadelelerini ele alan dizimiz ile gördüğümüz uyum üzerine şarkının telifini aldık ve o isme dönüştü” dedi.

AŞKINDAN ACISINA 68 KUŞAĞI

Dizinin yapımcılığını üstlenen yapımcı Ahmet Nesim Şahin, dizinin fikrinin yaşanmışlıklardan çıktığını belirterek, “İnsanlar 68 kuşağının yaşadığı aşktan acıya her şeyi izleyecek. Tarafsız bir şekilde döneme ve dönemin görülmemiş çocuklarına ayna tutmayı amaçladık” dedi.

16-04/30/yavuz.jpg

BİNGÖL: O ZAMANLAR SAĞCISI DA SOLCUSU DA İSLAMCISI DA DAHA İYİYDİ

Dizide Albay emeklisini oynayan Yavuz Bingöl, rolünü keyifle oynadığını belirterek, “O dönemde insan ilişkileri daha güzeldi. Benim için bu rolde oynamak zor olmadı çünkü o dönemleri ucundan da olsa yakaladım. Türkiye üzerinde bir oyun oynanmış, her gün insanlar ölüyordu ama yine de bugüne göre o dönem daha iyiydi. Sağcısı da solcusu da İslamcısı da adam gibiydi. Bugün gibi değildi” dedi. Dizide Arif Ünlü karakterini canlandıran Başrol Oyuncusu Murat Ünalmış, bu karakterin sağcı ve solcuların tam ortasında kalmış politik olmayan bir karakter olduğunu belirtti. Ünalmış, “Bu role hazırlanırken bin sayfaya yakın metin okudum. O dönemde insanlar nasıl yaşadı, aşkları, ızdırapları nasıldı araştırdım. Dolayısıyla çok okumak zorunda kaldım” diye konuştu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN