Trump'ın oğlu da koronavirüse yakalandı

Trump'ın oğlu da koronavirüse yakalandı

ABD Başkanı Trump'ın oğlu Donald Trump Jr'ın koronavirüs testi de pozitif çıktı. Jr'ın izolasyon altında olduğunu fakat kendisinde hastalık belirtisi görülmediği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sözcüsü, ABD basınına "Donald Trump Jr'ın testi bu hafta içinde pozitif çıktı ve kendisi şu anda izole bir şekilde" açıklaması yaptı. 

Donald Trump Jr.'ın herhangi bir hastalık belirtisi göstermediği ve doktorlarının tavsiyelerine uyduğu belirtildi. 

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Trump ve eşi Melania Trump, 2 Ekim'de Kovid-19'a yakalanmış, Trump bir süre hastanede tedavi görmüş, ardından hastalığı atlatmıştı. Bu dönemde Beyaz Saray'daki birçok üst düzey yetkilide de Kovid-19 çıkmıştı. 

Donald Trump Jr'ın da içinde bulunduğu Başkan Trump'ın seçim ekibinden birçok kişi de 3 Kasım başkanlık seçimleri sürecinde Kovid-19'a yakalanmıştı. 

ABD'DE SON DURUM NE?

 

ABD'de koronavirüs vakaları endişe verici boyutlara tırmanırken, bazı eyaletlerde de hastane kapasiteleri dolmak üzere. 

Kovid İzleme Projesi verilerine göre, Perşembe günü hastaneye yatışlarda salgının başından bu yana en yüksek rakam olan 80 bin 700 sayısına ulaşıldı.

Johns Hopkins Üniversitesi'nden alınan verilere göre de dün ülke genelinde 187 bin 833 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıkarken, günlük vaka sayısında yeni bir rekor kırıldı.

Bir gün içinde Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bin 15 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN