Oxford'dan çarpıcı araştırma: Kovid-19'u yenenler kısa vadede bağışıklık kazanıyor

Oxford'dan çarpıcı araştırma: Kovid-19'u yenenler kısa vadede bağışıklık kazanıyor

Kovid-19'u atlatanların daha sonra belirti göstermediği yönündeki araştırma için Oxford Üniversitesi'nden Prof. David Eyre "Bu çok iyi bir haber. Artık emin olabiliriz ki Kovid-19 geçirenlerin en azından çoğu, koronavirüse bağışıklık kazanıyor" dedi.

İngiltere'de yayımlanan yeni bir araştırma, koronavirüse yakalanan kişilerin çoğunun, en az 6 ay boyunca bağışıklığa sahip olabileceğini ortaya koydu.

"TEKRAR HASTALIK BELİRTİSİ GÖSTERMEDİLER"

BBC Türkçe'nin haberine göre, Oxford Üniversitesi ve İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi Oxford Üniversite Hastaneleri Vakfı Tröstü'nden araştırmacılar, geçmişte Kovid-19 geçirmiş ve SARS-Cov-2 antikorlarına sahip sağlık çalışanlarının hiçbirinin tekrar Kovid-19 semptomu göstermediğini tespit etti. 12 bin 180 sağlık çalışanı üzerinde yapılan araştırmada antikor sahibi bin 246 sağlık çalışanının hiçbiri tekrar hastalık belirtisi göstermediği ortaya kondu.

"BU ÇOK İYİ BİR HABER"

Oxford Üniversitesi Toplum Sağlığı Bölümü'nden Prof. David Eyre "Bu çok iyi bir haber. Artık emin olabiliriz ki Covid-19 geçirenlerin en azından çoğu, en azından kısa vadede koronavirüse bağışıklık kazanıyor" dedi.

OXFORD AŞISI DA UMUTLANDIRDI

Öte yandan Oxford Üniversitesi'nin ilaç firması AstraZeneca ile koronavirüse (Kovid-19) karşı ortak geliştirdiği aşı adayı yaşlılar için de umut oldu. 

Aşının birinci ve ikinci aşama denemelerinde, Kovid-19 nedeniyle ölüm veya ciddi hastalık riski bulunan gruplar üzerinde güçlü bağışıklık geliştirdiği belirtildi.

İkinci aşama denemelerinde, 18-55, 56-69, 70 ve üstü olmak üzere 3 ayrı yaş grubundaki gönüllülerin tamamında aşının benzer antikor ve T hücresi tepkileri gösterdiği, gönüllülerin herhangi bir yan etki bildirmediği kaydedildi.

DÜNYA GENELİNDE SON DURUM NE?

Dünya genelinde koronavirüse yakalanan kişi sayısı 57 milyon 239 bini aştı. 'Worldometers' internet sitesine göre, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle 1 milyon 365 bin 695 kişi yaşamını yitirdi.

Vaka sayısı 57 milyon 239 bin 964'e çıkarken, koronavirüs saptanan 39 milyon 734 bin 942 kişi sağlığına kavuştu. Tedavileri devam eden 16 milyon 139 bin 327 hasta bulunuyor.

En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD'de 12 milyon 70 bin 712 kişide Kovid-19 tespit edildi, koronavirüs salgını nedeniyle 258 bin 333 kişi hayatını kaybetti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN