Prof. Dr. İftihar Köksal: Hastaneler felaket durumda, çok yoğun!

Prof. Dr. İftihar Köksal: Hastaneler felaket durumda, çok yoğun!

Prof. Dr. İftihar Köksal, Sağlık Bakanlığı ile Türk Tabipleri Birliği'nin rakamlarının çeliştiği dönemde, hastanelerdeki son durumu anlattı: Hastaneler felaket durumda, çok yoğun. Yoğun bakım ve servislerde yer yok.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, Sağlık Bakanlığı ile Türk Tabipleri Birliği'nin rakamlarının çeliştiği bir dönemde, hastanelerdeki son durumu anlattı. Köksal, korkunç tabloyu "Hastaneler felaket durumda, çok yoğun. Yoğun bakım ve servislerde yer yok. Sağlık çalışanları da eskisi gibi değil. Hem sayıları azalıyor hem tükendiler" sözleriyle özetledi.

RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası programına konuk olan Köksal "İnsanların işyerlerine kademeli saatlerde gitmesi şart. Bu kurallara işyeri sahipleri de uymak zorunda" açıklaması da yaptı.

basliksiz-1.jpgProf. Dr. İftihar Köksal

Köksal'ın açıklamaları şöyle.

"Rakamlara takılmanın çok önemli olmadığını düşünüyorum. Koronavirüs hayatımıza gireli 9 ay oldu. Çok şey öğrendik ama öğretemedik. Aile apartmanlarında enfekte olmayan insanın kalmadığını görüyoruz. İnsanlar virüsü ciddiye almıyorlar, bana bir şey olmaz diyorlar.

"KADEMELİ MESAİ ŞART"

İnsanların işyerlerine kademeli saatlerde gitmesi şart. Bu kurallara işyeri sahipleri de uymak zorunda. Bir başka tercih dönüşümlü mesainin uygulanması. Hangi fikir üretilirse üretilsin önemli olan insan hareketliliğini azaltmak.

Uçak daha durmadan o kadar anonsa rağmen insanlar hemen ayağa kalkmaya çalışıyorlar. Uçağın boşalması 10 dakika sürmez bile. Böyle olmaz, biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor.

"SAĞLIK PERSONELİ DE TOPLUMUN BİR PARÇASI"

Hastaneler felaket durumda, çok yoğun. Yoğun bakım ve servislerde yer yok. Sağlık çalışanları da eskisi gibi değil. Hem sayıları azalıyor hem tükendiler. Sağlık personeli de bu toplumun bir parçası, hastalarla temas halindeler.

Bazen gözlemlemek bazen de ulaşım için ben de toplu taşıma kullanıyorum. Bir araçta fazla yolcu var diye şikayet edeni görmedim. Kurallara uyalım... Kurallara uyalım...''

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte 5 bin 103 kişiye hastalık tanısı konuldu. Sağlık Bakanlığı'nın 20 Kasım'da açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 141 kişi yaşamını yitirdi.

Hasta sayısı 435 bin 273, vefat sayısı 12 bin 84, ağır hasta sayısı 3 bin 990, aktif hasta sayısı 55 bin 597 oldu.

01-003.jpg

Türk Tabipleri Birliği de dün 1270 aile hekimi ile yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

Sonuçları kamuoyuna duyuran Dr. Emrah Kırımlı, salgının endişe duyulacak boyutlara ulaştığını belirterek, vakaların geçen aya göre yüzde 91 arttığını söyledi.

Kırımlı şunları kaydetti: "Aile Hekimi başına, Ekim'de yüzde 6.53 pozitifli hasta düşerken, Kasım'da ise hekim başına düşen hasta sayısı üç kat artarak yüzde 19.79'a çıktı. Bu artışlar İstanbul için yüzde 31, İzmir'de yüzde 14, Ankara'da yüzde 23 oldu. Sadece İstanbul'da günde 12 bin 631 yeni vaka var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN