İmamoğlu: İstanbul'u 3 hafta kapatmalıyız

İmamoğlu: İstanbul'u 3 hafta kapatmalıyız

Bakırköy'de konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, koronavirüsle mücadele için 3 haftalık bir kapanmanın gerekli olduğunu söyledi: 'Bir belediye başkanının kapanma kararı almalıyız' demesi zor bir şeydir fakat ben bunu demekle mesulüm.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy'de düzenlenen anıt töreninde konuştu. 

İmamoğlu, sağlık çalışanlarının nasıl zor bir görev yaptığını, yakalandığı koronavirüs tedavi sürecinde bizzat gördüğünü söyledi. 

"İŞLERİNE MUAZZAM SADIKLAR"

Tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden İmamoğlu, "Allah tüm sağlıkçılarımızı korusun. Çok dayanıklılar ve işlerine muazzam sadıklar. Bunun inanılmaz bir eğitim altyapısından kaynaklandığını düşünüyorum. Bunun Cumhuriyet döneminin tıp ilmine kattığı değerli eğitimcilerin ortaya koydukları güzel insanlar olduklarını düşünüyorum" diye konuştu.

"SÜREÇ ÇOK AĞIR GİDİYOR"

Koronavirüse karşı büyük bir mücadele verildiğini dile getiren İmamoğlu, şöyle devam etti: 

"Bugünden sonra bu tür törenleri mümkün olduğu kadar yapmamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için tedbirler aldık. Bu hafta sonu itibarıyla hükümetimizin açıkladığı tedbirler uygulanacak. Süreç çok ağır gidiyor. Ne yazık ki kayıplarımız var, hasta sayısı çok yüksek."

"3 HAFTALIK BİR KAPANMA GEREKLİ"

Koronavirüsle mücadele için üç haftalık bir kapanmanın gerekli olduğunu berlirten İmamoğlu, ardından kademeli şekilde toplumun tekrar hayata dönüşünün sağlanması gerektiğini söyledi.

İmamoğlu, vatandaşlardan tedbirlere uymalarını ve sağlık çalışanlarına yardımcı olmalarını isteyerek, kendilerinin de sağlık çalışanlarına her türlü desteği vereceklerini ifade etti. 

01-001.jpg

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte 5 bin 103 kişiye hastalık tanısı konuldu.

Sağlık Bakanlığı'nın 20 Kasım'da açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 141 kişi yaşamını yitirdi. 3 bin 19 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 367 bin 592'ye yükseldi.

Hasta sayısı 435 bin 273, vefat sayısı 12 bin 84, ağır hasta sayısı 3 bin 990, aktif hasta sayısı 55 bin 597 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son veriler ile ilgili Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bugün tespit edilen 5 bin 103 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 4 bine yaklaştı.

Salgınla mücadelede yeniden kısıtlamalar uygulamak zorunda kaldık. Birlikte tedbirlere uyarsak kendi kısıtlamalarımızı kendimiz koyarsak mücadele daha kolay olacak. Güç verin" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN