Türk hekimler Karabağ'a gitmek için dilekçe verdi

Türk hekimler Karabağ'a gitmek için dilekçe verdi

Türk Hekimler Birliği Platformu'na bağlı 504 hekim Dağlık Karabağ'da cephe gerisinde görev almak için gönüllü oldu.

Türk Hekimler Birliği Platformu, 504 doktorun Ermenistan'ın Dağlık Karabağ işgali sebebiyle cephe gerisinde vazife yapmak için gönüllü olduğunu duyurdu.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, Milliyetçi Hekimler Derneği, 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği ve Türk Dünyası Hekimler Derneği’nden oluşan platform, cephe gerisinde sağlık hizmeti vermek amacıyla "Karabağ İçin Gönüllü Ol" projesi kapsamında gönüllü 504 hekimin başvuru formunu, Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna teslim etti.

BAŞVURU FORMUNU TESLİM ETTİLER

Milliyetçi Hekimler Derneği temsilcileri, Başkonsolos Nermine Mustafayeva'yı ziyarette, başvurunu formlarını teslim ederek, 504 hekimin Karabağ için gönüllü olduğunu bildirdi. 

Görüşmede, Milliyetçi Hekimler Derneği Başkanı Dr. Semih Uşaklıoğlu, dernek yöneticileri Dr. Yavuzhan Baş, Dr. Halit Gökalp Küçük ve Prof. Dr. Enver Özdemir yer aldı.

elkoe6nxyaaaq0h.jpg

Derneğin yazılı açıklamasında, Azerbaycan'ın haklı davasını destekledikleri belirtilerek, "Hukuka aykırı olarak Azerbaycan topraklarına saldırı başlatan Ermenistan’ı şiddetle kınıyoruz. Biz de bu düşünceler ile Milliyetçi Hekimler Derneği, 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği ve Türk Dünyası Hekimler Derneği’nin bir araya gelmesi ile oluşturduğumuz Türk Hekimler Birliği Platformu olarak ihtiyaç olursa cephe gerisinde sağlık hizmeti vermek için Azerbaycan’a gelmeye her daim hazırız. Bunun için derneğimiz bünyesinde hazır uzman hekimlerimiz mevcuttur." ifadeleri kullanıldı.

ERMENİSTAN ORDUSU AĞIR KAYIPLAR VERİYOR

Öte yandan Azerbaycan ordusunun, ateşkese rağmen cephenin farklı istikametlerinde gece boyunca Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdirdiği bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Hocavend ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

Dün gün boyu ve bugün gece saatlerinde cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait 2 T-72 tankı,3 zırhlı piyade aracı, 2 "Smerç" ve 2 "Grad" füze sistemi, 12 farklı tipte top, 1 OSA uçaksavar, 1 radar aracı ve 2 otomobilin imha edildiği, çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu vurgulandı.

Bakanlık, Ermenistan ordusunun sabah saatlerinden itibaren Terter, Ağdam ve Ağcabedi illerine top atışı yaptığını duyurdu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN