Türkiye koronavirüs son durum | 4 Nisan Türkiye’de corona virüs vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?

Türkiye koronavirüs son durum | 4 Nisan Türkiye’de corona virüs vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?

Türkiye’de son 24 saatte eklenen rakamlarla birlikte, toplamda 20 bin 921 vaka tespit edilirken, ölüm sayısı toplamda 425’e yükseldi. Peki, 4 Nisan Türkiye’de vaka ve ölüm sayısı kaç oldu? Türkiye’deki koronavirüs son durumu karar.com’da…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’deki koronavirüs son durumu paylaşmasıyla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan virüs salgınına karşı alınacak yeni önlemleri açıkladı. Haberimizde, 4 Nisan Türkiye’de vaka ve ölüm sayısı ve yaşanan gelişmeleri haberimizde bir araya getirdik. İşte, Türkiye’deki koronavirüs son duruma dair tüm bilgiler…

4 NİSAN TÜRKİYE’DE VAKA VE ÖLÜM SAYISI

Bakanlığının açıkladığı verilere göre, Türkiye’de son 24 saatte 16 bin 160 kişiye test uygulandı ve 2 bin 786 yeni vaka tespit edildi. 69 hasta ise yaşamını yitirdi.

TÜRKİYE’DEKİ KORONAVİRÜS SON DURUMU

Son eklenen rakamlarla birlikte Türkiye’de bugüne kadar yapılan test sayısı 141 bin 716’e ulaşırken, toplamda görülen vaka sayısı 20 bin 921 olarak tespit edildi. Kovid-19 nedeniyle 425 kişi hayatını kaybetti.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Türkiye’de toplamda yoğun bakım hasta sayısı bin 251’e yükselirken toplam entübe hasta sayısı ise 867’ye ulaştı.
Sevindirici haber ise, iyileşen hasta sayısının açıklanmasıyla geldi. Bugüne kadar corona virüsü yenerek iyileşen 484 hastanın olması hastalığa dair ümit verici bir gelişme olarak kaydedildi.

Koronavirüsün yaşlı ve kronik hastalığı olan kişilerde daha olumsuz sonuçlara yol açtığı biliniyordu. Bu bilgi ile paralel olarak yoğun bakımda yatan hastaların %64'ü 60 yaş üstü vatandaşlardan oluşuyor. Hayatını kaybedenlerin %80'i de yine 60 yaş üstü hastalar.

Yoğun bakımdaki hastaların %74.4'ünde en az bir alt hastalık olduğunu görülüyor. En fazla risk oluşturan hastalıkların başında astım geliyor. KOAH hastalarının 55-90 yaş arasında seyrettiği görülüyor. Hastalar, özellikle yaş farkı göstermeden vefat ediyor.

56 İLDE KORONAVİRÜS NEDENLİ VEFAT YAŞANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerdeki koronavirüs vakalarına dair daha önce hiçbir açıklama yapmamıştı. Ancak hastalığın Türkiye’de 81 ilin tamamında görülmesiyle birlikte, hangi ilde ne kadar vaka ve ölüm yaşandığına dair bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Buna göre,
Türkiye’de Kovid-19 vakalarının yüzde 60’ı İstanbul’da görüldü ve İstanbul'daki vaka sayısı 8 bin 852 olarak kaydedildi.
İzmir, İstanbul’un ardından en çok vaka görülen il oldu ve 1105 vaka tespit edildi.
Ankara'da 860 vaka, Konya 601, Kocaeli 500 vaka ile en çok koronavirüs vakası tespit edilen iller arasında yer aldı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN