Türkiye'den kanlı saldırıya sert tepki: Ermenistan savaş suçu işlemeye devam ediyor

Türkiye'den kanlı saldırıya sert tepki: Ermenistan savaş suçu işlemeye devam ediyor

Son dakika haberi... Ermenistan'ın ikinci kez saldırdığı Gence'deki sivilleri uykudayken füze ile katletmesine Türkiye'den çok sert tepki geldi. Bakan Çavuşoğlu, "Ermenistan savaş suçu işlemeye, sivilleri katletmeye devam ediyor" dedi.

İşgalci Ermenistan, yine Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti olan Gence'deki sivilleri orta menzilli balistik füzeyle uykudayken vurdu. Kanlı saldırıda şu ana kadar 2'si çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 40'tan fazla kişi de yaralandı. 

Sivillerin hedef alındığı kanlı saldırıya Türkiye'den ise çok sert tepki geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şu ifadeleri kaydetti:

"Ermenistan savaş suçu işlemeye, sivilleri katletmeye devam ediyor. Çoluk çocuk demeden masum insanları öldürüyor. Bu vahşete sessiz kalmak, bu cinayetlere ortak olmak demektir. İnsanlıktan nasibini almayanlar işledikleri suçun hesabını verecek. Can Azerbaycan’ın daima yanındayız."

 

 

NE OLMUŞTU?

 

Ermenistan güçleri, gece saatlerinde Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'yi bir kez daha füzelerle vurdu. Kanlı saldırının ardından açıklama yapan Aliyev "Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" dedi.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine 27 Eylül'de karşı saldırı başlatmıştı.

10 Ekim'de Rusya'nın önderliğinde Moskova'da masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmişti. Fakat Moskova'da alınan ateşkes kararı fiilen devreye girememişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN