Türkiye'den Mısır kanallarına Sisi ricası

Türkiye'den Mısır kanallarına Sisi ricası

Middle East Eye'a konuşan bir Türk hükümet yetkilisi, Mısırlı muhalif kanallardan Sisi'ye kişisel olarak saldırmamalarının istendiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Mısır ile diplomatik düzeyde temasların başladığını açıklamasının ardından bir Türk hükümet yetkilisi Middle East Eye'a açıklamalarda bulundu.

T24'te yer alan habere göre, Türk hükümet yetkilisi, kablolu yayın yapan Mekameleen ve Al-Sharq'ın yöneticileriyle temasa geçilerek, Abdülfettah el-Sisi'ye yönelik eleştirilerini yumuşatmalarının istenildiğini belirtti. 

İsminin paylaşılmaması şartıyla konuşan yetkili, "Onlardan Mısır hükûmetine yönelik eleştirilerini yumuşatmalarını ve Sisi'ye kişisel olarak saldırmamalarını istedik" dedi.

Türkiye'nin kanalların kapatılmasını istediği iddialarına ilişkin olarak ise yetkili, bu kanalların kapatılması yönünde bir talepleri olmadığını ifade etti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN