UEFA Şampiyonlar Ligi finali 2020 ne zaman? Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da oynanacak mı?

UEFA Şampiyonlar Ligi finali 2020 ne zaman? Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da oynanacak mı?

2019-20 sezonu başında Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçının İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacağını açıklayan UEFA, Mart 2020'de başlayan ve liglerin iptaline kadar gitmesine neden olan koronvirüs (corona virüs) salgının ardından kararını değiştirdi. Futbolseverler, 'Şampiyonlar Ligi final maçı nerede ve ne zaman oynanacak?' sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte detaylar...

Futbolda bu sezon İstanbul'da oynanacağı açıklanan Devler Ligi'nin final maçı için flaş bir gelişme yaşandı! 'UEFA Şampiyonlar Ligi finali 2020 ne zaman?', 'Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da oynanacak mı?' sorularının yanıtlarını merak eden futbolseverler, internette araştırma yapıyor. UEFA, corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı nedeniyle futbol takviminin değişmesinden dolayı, Kupa 1'in final maçının İstanbul'da oynanmayacağını açıkladı. Detaylar haberimizde...

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ İSTANBUL'DA MI? NEREDE OYNANACAK?

Bu sezon başında, 30 Mayıs 2020 Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacağı açıklanan Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçı, covid-19 salgın hastalığı nedeniyle ertelenmişti. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) 17 Haziran 2020 Çarşamba günü açıkladığı karara göre, 2019-20 sezonu final maçı Portekiz'in Lizbon şehrinde organize edilecek.

2020-21 sezonu Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçı ise, seyircili olarak İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, bu kararı alırken TFF'ye iki tercih sunduklarını, Türkiye cephesinin, 'seyircili 2021 finalini' seçtiğini söyledi.

2020 ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNAL MAÇI NE ZAMAN VE NASIL OYNANACAK?

UEFA, 10 Temmuz 2020 Cuma günü çeyrek final kura çekiminin gerçekleşmesine, Devler Ligi son 16 turunda oynanamayan rövanş maçlarının, 7-8 Ağustos 2020 günlerinde ev sahibi takımların sahasında oynanmasına karar verirken, 2019-20 sezonu çeyrek final, yarı final ve final maçlarının ise 'Final 8' adıyla 12-23 Ağustos 2020 tarihleri arasında 'tek maç' üzerinden oynanacağını açıkladı. Buna göre, bu sezona özel olarak çeyrek final ve yarı final maçlarında rövanş olmazken, final maçı 23 Ağustos 2020 Cumartesi günü Lizbon kentinde düzenlenecek.

MAÇLAR SEYİRCİSİZ Mİ OYNANACAK?

Online olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan UEFA Başkanı Ceferin, maçlara seyirci alını alınmayacağına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: "Şu anda finalleri seyircili oynatabileceğimizi düşünmüyorum ama işler sürekli değişiyor. Şu anda umudum, bu turnuvaları oynayacağız. Seyirci ile ilgili henüz resmi bir karar vermedik, Temmuz başında bu kararı vereceğiz."

2020-21 SEZONU DEVLER LİGİ TAKVİMİ DE DEĞİŞTİ

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezon öncesi 3 etap şekilde oynanan eleme turları, bu sene mahsus olarak 'tek maç' olarak oynanacak. Play-off maçları ise çift maç olacak. Gelecek sezon grup maçları da normal takvimin 1 ay sonrasında ertelendi. Buna göre maçlar 20 Ekim 2020 Salı günü başlayacak.

UEFA'NIN YENİ KARARI TÜRKİYE'NİN LEHİNE

Covid-19 salgın hastalığı sürecinde oluşan olumsuz durum, Türkiye adına avantaja çevrilmiş oldu. 2021 yılında seyircili Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinin ülkeye katacağı turizm ve reklam katkısı, çok daha fazla olacağı öngörülüyor.

Tüm organizasyonları birer yıl kaydıran UEFA, önümüzdeki 5 yıl boyunca Şampiyonlar Ligi final maçlarına ev sahipliği yapacak şehirleri de paylaştı:

2020 - Lizbon, Portekiz
2021 - İstanbul, Türkiye
2022 - St. Petersburg, Rusya
2023 - Münih, Almanya
2024 - Londra, İngiltere

ŞAMPİYONLAR LİGİ SON 16 TURU 1. MAÇLAR

Borussia Dortmund 2 - 1 Paris Saint-Germain
Atletico Madrid 1 - 0 Liverpool
Atalanta 4 - 1 Valencia
Tottenham 0 - 1 RB Leipzig
Chelsea 0 - 3 Bayern München
Napoli 1 - 1 Barcelona
Lyon 1 - 0 Juventus
Real Madrid 1 - 2 Manchester City

ŞAMPİYONLAR LİGİ SON 16 TURU 2. MAÇLAR

RB Leipzig * 3 - 0 Tottenham
Valencia 3 - 4 Atalanta *
Liverpool 2 - 3 Atletico Madrid *
Paris Saint-Germain * 2 - 0 Borussia Dortmund
Juventus (Ertelendi) Lyon
Manchester City (Ertelendi) Real Madrid
Barcelona (Ertelendi) Napoli
Bayern München (Ertelendi) Chelsea

* Çeyrek finale kalan takımlar

UEFA SÜPER KUPA TARİHİ DEĞİŞTİ

Avrupa kupalarına ilişkin yeni takvimi açıklayan UEFA, daha önce Portekiz'in Porto şehrinde oynanması planlanan UEFA Süper Kupa maçının ise, 24 Eylül 2020 Perşembe günü Macaristan'ın Budapeşte şehrinde oynanması kararlaştırıldı.

EURO 2020 TARİHLERİ DE BELLİ OLDU

Corona virüsü salgın hastalığı nedeniyle 1 yıl ertelenen fakat adı değiştirilmeyen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020), 11 Haziran 2021'de başlayacak ve 11 Temmuz 2021'de sona erecek.

AVRUPA LİGİ FİNAL MAÇI NE ZAMAN VE NEREDE OYNANACAK?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN