Ugandalı genç kaptan ülkesinde fenomen oldu

'Kaptan' lakaplı Afrikalı çocuk gösterdiği üstün yetenek ve uçuş bilgisi sayesinde ülkesinde gündem olmayı sürdürüyor.

7 yaşında sahip olduğu uçak bilgisi ve gösterdiği uçuş becerileri sayesinde ülkesinde en genç 'Kaptan' ünvanına sahip oldu. 

Yerel televizyonlara verdiği röportaj sayesinde ülke çapında bir anda üne kavuşan Shema'dan, gazeteler ve sosyal medya 'Kaptan' lakabıyla bahsediyor. Uganda Ulaşım Bakanı, genç yetenek Graham  Shema ile yakından ilgilendiği belirtildi.

ELON MUSK'I ROL MODEL OLARAK ALIYOR

Matematik ve bilime merakıyla gelecekte astronot olmak istediğini belirten Shema, "Elon Musk'ı kendime örnek alıyorum, rol modelim Elon Musk'tır " dedi. 

Entebbe Uluslararası Havaalanında katıldığı uçuş eğitiminde, park etmiş bir Bombardier CRJ9000 uçağının motorlarını çalıştırdıktan sonra, "Giriş boruları havayı emer ve kompresöre enjekte eder. " cevabıyla dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

SHEMA: "KAFAMDA BİR ŞEYİ TETİKLEDİ"

Genç yeteneğin bir motorun nasıl itme kuvveti yarattığını açıklayabilmesi uzmanların merak konusu olurken, ilginç bir hikayesinin de olduğu ortaya çıktı: 3 yaşındayken bir polis helikopterinin çok alçaktan uçarak, büyükannesinin evinin çatısının uçurması, "Kafamda bir şey tetikledi" diyerek uçaklara ilgi duymasına neden olmuş.

Yerel bir havacılık akademisinde uçak parçaları ve havacılık kelimeleri üzerine eğitimler alan genç kaptan, o zamandan beri havacılık teorisine odaklanıyor ve havacılık ve uzay keşifleriyle ilgili videolarda kendisi sanal gerçeklik alanında geliştirmeye çabalıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN