Ünal Aysal’ın lüks oteli borçları nedeniyle satıldı

Ünal Aysal’ın lüks oteli borçları nedeniyle satıldı

Galatasaray’ın eski başkanlarından Ünal Aysal’ın geçen yıl konkordato talep ettiği Ortaköy’deki lüks otel, borçların ödenmemesi nedeniyle icra tarafından satıldı.

Galatasaray Spor Kulübü’nün eski başkanlarından iş insanı Ünal Aysal, borçları nedeniyle icralık olmuştu. Aysal’ın borcunu ödeyemediği ve Ortaköy’de bulunan Hotel Les Ottomans isimli 440 milyon lira değerindeki Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı’nın İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından satıldığı öğrenildi.  

430 milyon liralık borç nedeniyle bankaya devredilen gayrimenkul, Aysal’ın eski eşi Ahu Aysal tarafından 55 milyon dolar harcanarak 2006 yılında otele çevrildi.  

KONKORDATO TALEP ETTİ 

Sözcü'nün haberine göre Ünal Aysal, borçlarını ödeyemediği için 2019 yılında konkordato talep etmişti. Mahkeme tarafından kabul edilen talep sonrası yalının icra satışı iptal edildi fakat, otele kayyum atandı. Bu gelişmenin ardından Ahu Aysal, Hotel Les Ottomans'tan ayrılmıştı. 

SÜREÇ UZADI AMA OTEL BORÇLARINI ÖDEYEMEDİ 

Konkordato ilanı Aysal’ın sürecini yalnızca uzattı ve Aralık ayından bu yana otelin defterlerini inceleyen yetkililer, gelirin borçları ödemeye yeterli olmadığına karar verdi. Bu nedenle Hotel Les Ottomans'ın icradan satılması uygun görüldü. 

LÜKS OTELİN ÖZELLİKLERİ NELER?  

İstanbul Beşiktaş ilçesi Kuruçeşme mahallesindeki Hotel Les Ottomans olarak işletilen Muhsinzade Yalısı’nın içinde ‘Swiss Restaurant işletmesi, ‘Şamdan Cafe ve Bar’ işletmesi ve açık havuz bulunuyordu. 

169 ada 18 sayılı parsel üzerinde kurulu ‘Hotel Les Ottomans’ 2 bodrum zemin kat ve 2 normal kattan oluşuyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN