Uygur Türklerinin Başkonsolosluk önündeki bekleyişi sürüyor

Uygur Türkleri, Çin tarafından kamplarda zorla tutulan ailelerinin akıbetini öğrenmek için Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu'nun önündeki bekleyişlerini 15. gününde de sürdürdü. Basına konuşan bir vatandaş, 'Çin bunun hesabını verecek!' diyerek isyan etti.

Çin yönetimince kamplarda zorla tutulan Uygur Türklerinin İstanbul'da yaşayan aileleri, yakınlarından haber alabilmek için Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde sürdürdükleri bekleyiş devam ediyor. Uygur Türklerinin bekleyişinin 15. gününde HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da vatandaşlara destek olmak üzere Çin'in İstanbul Başkonsolosluğunun önüne gitti. 

"ÇİN BUNUN HESABINI VERECEK!"

Bekleyenler adına konuşma yapan vatandaş, Çin'in isteği üzerine suçsuz yere kampta alı konulan ailelerinin akıbetlerini öğrenmek için dilekçe verdiklerini fakat verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. Vatandaş, "Çin cevap vermiyor çünkü elinde fotoğrafını tuttuğumuz insanlar belki çoktan Allah'ın katına kavuşmuştur. Lütfen sesimize ses olun. Çin bunun hesabını verecek ve hesabını sormadan da hiçbir yere gitmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 
 

İlgili Haberler