Vakaların çok aşılamanın yavaş olduğu ülkeler için korkutan uyarı: Daha ölümcülü ortaya çıktı

Vakaların çok aşılamanın yavaş olduğu ülkeler için korkutan uyarı: Daha ölümcülü ortaya çıktı

Brezilya Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Kovid-19'un 3 yeni varyantının tespit edildiğini ve bu yeni mutantların antikorlara karşı da etkili olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada özellikle aşılamanın yavaş vaka artışının hızlı olduğu bölgelerde "güçlü bir üreme alanı"nın oluştuğu da vurgulandı.

Brezilya’da, Kovid-19’un yeni türleri keşfedildi. Brezilya Sağlık Bilim Kurulu, çok sayıda kısmen aşılanmış insanın, aşılanmamış insanlarla karışmasının, aşının etkinliğinden kurtulabilecek çok sayıda varyant için bir "güçlü bir üreme alanı" yaratabileceği uyarısında bulundu.  Kurul tarafından yapılan uyarıda özellikle enfeksiyon oranının çok yüksek olduğu ve aşılama programının yavaş gittiği yerler de endişelenilmesi gerektiği vurgulandı. 

P.1 VARYANTI ŞU ANA KADAR 25 ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Mutasyonları takip eden uzmanlar, güçlü bir varyantın (P.1) yayıldığı Brezilya'nın koronavirüsün yeni türlerinin üreyebileceği bir yer olduğunu söylüyor.

P1 varyantı, şu ana dek 25'ten fazla ülkede tespit edildi.

KORONAVİRÜSÜN P.1 MUTASYONUNDAN DAHA BULAŞICI VE TEHLİKELİ

Virüs mutasyonları takip eden uzmanlar, tespit edilen mutasyon virüslerin geçtiğimiz aylarda ilk olarak Brezilya’da görülen “P1” tipinden daha bulaşıcı ve güçlü olduğunu açıkladı.

brezilya.jpg

BREZİLYA'DA VAKALAR ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Yeni tip corona virüs salgınından en çok etkilenen ikinci ülke Brezilya'da virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 300 bini aştı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saatte 2 bin 9 kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkede ölü sayısı 300 bin 685'e, 89 bin 992 yeni vakanın tespit edilmesiyle de toplam vaka sayısı 12 milyon 220 bin 11'e yükseldi.

Ülkede iyileşenlerin sayısı da 10 milyon 689 bin 646 olarak açıklandı.

Ülkede 8 Ocak'tan bu yana Kovid-19 nedeniyle 100 bin kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı 7,1 milyondan 12,2 milyona yükseldi.

brezilya-kovid.jpg

Brezilya, son haftalarda hem yoğun bakım ünitelerindeki doluluk hem de ülkenin Amazonas eyaletinde ortaya çıktığı düşünülen Kovid-19'un daha bulaşıcı türü P1'in yayılması nedeniyle zor günlerden geçiyor.

Son bir haftadadır günlük ortalama ölü sayısı 2 bin 300'ün, vaka sayısı da 75 binin üzerinde seyrediyor.

 

KORONAVİRÜSÜN YENİ MUTASYONLARI HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?

İngiltere'den sonra ABD'de Colorado ve California'da da koronavirüsün yeni varyantlarının ortaya çıkması bilim insanlarını, bir an önce bu daha hızlı bulaştığı düşünülen mutasyonun özelliklerini anlamaya yöneltti.

Aralık ayında İngiltere'nin önemli bir kısmında vakaların önemli bir kısmını oluşturduğu açıklanan B.1.1.7 adlı varyant nedeniyle çok sıkı kapatma önlemleri açıklanmış ve birçok ülke kapılarını İngiltere'ye kapatmıştı.

O zamandan bu yana bu mutasyon Çin, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde de tespit edildi.

Güney Afrika'da ise doktorlar ve araştırmacılar yeni bir varyantın, Covid-19'un ikinci dalgadaki hızlı yayılışında ne kadar rolü olduğunu anlamaya çalışıyor.

Bu varyanta da B.1.351 adı verildi ve ilk kez Ekim ayında görüldüğü kayıtlara geçti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN