Meclis'te milletvekillerine 'sigara yasağı' uyarısı

Meclis'te milletvekillerine 'sigara yasağı' uyarısı

TBMM İdare Amiri Halil Özcan’dan milletvekillerine, “Meclis’te kapalı alanlarda sigara yasağına uyun” çağrısında bulundu.

Meclis İdare Amiri AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, "sigara yasağı" konu başlığı ile milletvekili odalarına ve mail adreslerine gönderdiği yazılı mesajda, "Tütün ürünlerinin kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında tüketilemeyeceğinin kanunla hükme bağlandığını" hatırlatarak, vekillere Meclis’te kapalı alanlarda sigara içmemeleri uyarısında bulundu.

Özcan mesajında şunlara yer verdi:

“Sayın Milletvekili;

Bilindiği üzere 7 Kasım 1996 günlü 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’un 2. maddesi’nin 1.fıkrasında, “ tütün ürünlerinin kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında tüketilemeyeceği” hükme bağlanmıştır.

Milletvekillerimizin, kanununu ihdas eden makam olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temsilcileri olarak yürürlükteki kanunlara riayet etme konusunda azami hassasiyet gösterdikleri hususu açıktır.

Ancak son zamanlarda, milletvekili çalışma ve danışman odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler Binası içerisindeki kapalı alanlarda sigara içildiğine ve başta bizzat milletvekillerimiz olmak üzere bir çok şahıs tarafından bundan rahatsızlık duyduklarına dair yoğun bir şekilde şikayetler geldiğinden,4207 sayılı Kanunun yukarda aktarılan hükmünün hatırlatılması hasıl olmuştur.

TBMM Binalarında kanunun açık hükümlerine aykırı uygulamaların tuhaflığı bir yana bizzat bir kısım milletvekillerimizin bu durumdan şikayetçi olmalarının oluşturacağı nahoş durumu dikkatinize sunmak isterim.

Anlayışınız ve hassasiyetiniz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim."

TBMM/ANKA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN