Whatsapp'ı terk edenler yaya kaldı: Yoğun ilgiden çöktü

Whatsapp'ı terk edenler yaya kaldı: Yoğun ilgiden çöktü

Whatsapp'ın gizlilik sözleşmesini güncellemesinin ardından milyonlarca yeni kullanıcının kaydolduğu mesajlaşma uygulaması Signal, yoğun ilgiden çöktü. Uygulama bir gün süren teknik arızanın ardından yeniden kullanıma açıldı.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın kullanım koşullarına değişikliğe gideceğini açıklamasının ardından milyonlarca insan uygulamayı silip Telegram ve Signal gibi alternatif programlara geçiş yaptı. Gizlilik konusunda daha güvenilir olan Signal yoğun ilgili yüzünden çöktü. 

Milyarder Elon Musk'ın da tavsiye ettiği Signal uygulamasına ilgi giderek artıyor.

Euronews'in aktardığına göre, bir anda gelen kullanıcı akınına yetişemeyen Signal uygulaması, 15 Ocak'ta teknik sorunlar yaşamaya başladı. Sorunun çözüldüğünü açıklayan ekip, buna rağmen mesajlaşmalarda bir süre daha sorunların çıkabileceğini ancak bu durumun güvenlik konusunda herhangi bir endişe oluşturmadığını belirtti.

 

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Signal, bir sonraki güncellemede sorunların giderileceğini de açıkladı.

ABD merkezli mesajlaşması uygulaması Signal, WhatsApp'ı kurduktan sonra Facebook'a satan programcılardan Brian Acton tarafından geliştirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN