Whatsapp'ın 2021'de kullanılamayacağı telefonlar belli oldu

Whatsapp'ın 2021'de kullanılamayacağı telefonlar belli oldu

Whatsapp 2021'de hagi telefon ve sürümlerde kullanılamayacağını açıkladı. Bu kararın ardında mobil uygulamaların güvenlik sebebiyle sürekli güncel tutulması gerektiği yatıyor.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından Whatsapp, yeni yılda uygulamanın kullanılamayacağı telefon ve sürümleri duyurdu.shiftdelete.net'in haberine göre, telefon modellerini tek tek açıklamak yerine sürüm üzerinden duyuran Whatsapp, yeni yılda Android sürümü 4.0.3 versiyonu, iOS sürümü de 9'un altında olan cihazlarda çalışmayacak. Geri kalan tüm Android ve iOS cihazlarda Whatsapp kullanılabilecek.

KARARIN SEBEBİ GÜVENLİK

JioPhone ve JioPhone 2 dahil olmak üzere KaiOS 2.5.1 veya daha güncel bir KaiOS sürümü yüklü belirli telefonlar da yeni yılda Whatsapp kullanabilecek. 

Bu kararın ardında mobil uygulamaların güvenlik sebebiyle sürekli güncel tutulması gerektiği yatıyor. WhatsApp 2021 yılı itibariyle HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr ve Samsung Galaxy S2 gibi Android modellerde ve iOS kullanan iPhone 4'te çalışmayacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN