Windows 10 bu hafta bitiyor

Windows 10 bu hafta bitiyor

Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 10 için bu hafta içinde son hazırlıkları tamamlayacağı haberler heyecan yarattı. İşte detaylar.

Microsoft’un Redmond merkez ofisinde şu sıralar hummalı bir çalışma devam ediyor. Neowin tarafından sızdırılan bilgiye göre, 29 Temmuz’da piyasaya sürülmesi planlanan Windows 10 işletim sistemi, son testlerin tamamlanmasının ardından bu hafta içerisinde nihai halini alacak.

Şirket içerisindeki testler tamamlandıktan sonra imzası atılacak olan işletim sistemi, hemen ardından üretim bandına gönderilecek. RTM olarak da bilinen bu süreçte Microsoft’un işletim sistemine bilgisayarlarında yer verecek olan HP, Dell ya da Lenovo gibi hazır bilgisayar üreticileri en güncel sürümü ay sonuna kadar bilgisayarlarına kurma fırsatı bulacak.

Daha önce yapılan açıklamaya göre 29 Temmuz’daki çıkışın ardından Microsoft çeşitli yenilikler ve özellikler içeren ilk ek paketi sonbahar döneminde yayınlayacak. Redstone adı verilen bir diğer güncelleme ise önümüzdeki yıl kullanıcılara sunulacak. Windows 10 piyasaya sürüldüğünde öncelik Windows Insider programına katılmış olanlara verilecek. Yaklaşık bir yıldır Windows 10’u ücretsiz olarak test ederek Microsoft’a geri bildirimde bulunan kullanıcılar, güncellemeyi ilk almaya hak kazanacak.

Microsoft’un Windows 10 için uzun yıllar Treshold kod adı altında çalışmalar yaptığı biliniyor. Windows 8’in kullanıcı tarafında beklenen etkiyi yaratmaması üzerine tasarım tahtasına kadar geri dönen geliştirici ekip, ücretsiz yükseltme ve Windows as a Service gibi yeni modellerle bu kez güçlü bir başlangıç yapmak istiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN