Windows 10 desteği ne zaman bitecek?

Windows 10 desteği ne zaman bitecek?

Microsoft’un ay sonunda yayınlayacağı yeni işletim sistemi Windows 10 henüz piyasaya sürülmeden, güvenlik güncellemeleri konusunda beklenen açıklama yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Windows XP’nin uzatılmış güncelleme desteğinin sona ermesiyle birlikte, gözler yakın zamanda piyasaya sürülecek Windows 10’un yaşam ömrüne çevrildi. Her ne kadar son kullanıcılar için bir işletim sisteminden öbürüne geçmek veya yükseltmek kolay bir işlem olsa da, aynı şeyi kurumsal ölçekte söylemek mümkün değil.

Kullanılan özel yazılımlar ve güvenlik politikaları, bir işletim sisteminden diğerine geçmeyi oldukça zorlaştırıyor. Bu nedenle şirketler kullandıkları Windows’un mümkün olduğunca uzun ömürlü olmasını istiyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre, Windows 10 için on yıl boyunca resmi güncelleme desteği devam edecek.

Son tarih: 14 Ekim 2025

Microsoft’un diğer ürünlerinde sunduğu yaşam döngüsüne benzer biçimde, ilk beş yıl boyunca, 13 Ekim 2020 tarihine kadar Windows 10’un ana güncelleme desteği gerçekleşecek. Bu süre boyunca Windows 10 olası güvenlik açıklarına karşı yamanırken, bir yandan da yeni özellikler almaya devam edecek. 14 Ekim 2025’te sona erecek ikinci beş yılda ise uzatılmış destek çerçevesinde şirketler için büyük önem taşıyan güvenlik güncellemeleri devam edecek.

Windows 10’un hem bilgisayarlara hem de akıllı telefonlara gelecek olması, güncelleme politikalarında ufak değişikliklere de yol açıyor. Buna göre yayınlanan her güncelleme, tıpkı Android’deki gibi her cihazı kapsamayacak. OEM üreticilerin kendi güncellemeleri için Microsoft ile birlikte çalışmaları gerekecek. Dahası, örneğin LG çıkaracağı bir Windows 10 cihazına sunduğu resmi desteği kestiğinde, Microsoft da güncelleme desteğini sonlandırma hakkını saklı tutacak.

Windows 10 yeni web tarayıcısı Edge ve dijital asistanı Cortana ile birlikte 29 Temmuz’da yayınlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN