Windows 10 indirilme sayısı 14 milyonu aştı

Windows 10 indirilme sayısı 
 14 milyonu aştı

Microsoft Windows 10’un yayınlanmasının ardından geçen kısa süre zarfında 14 milyondan daha fazla kez indirildiği açıklandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Microsoft’un 2014 yılında duyurduğu ve kısa süre önce final sürümünü yayınladığı yeni nesil masaüstü işletim sistemi Windows 10’un 14 milyon adetlik indirilme sayısına ulaştığı belirtildi. Windows 10’a dair bu rakam Microsoft’a yakın bir kaynak olan WinBeta tarafından paylaşıldı. Bu kadar kısa bir sürede böylesine ciddi bir indirilme sayısının yakalanması önemli bir başarı olarak yorumlandı.

Lisanslı Windows 8.1 ve Windows 7 kullanıcılarının ücretsiz olarak yükleyebildiği Windows 10, bu özelliğin meyvelerini toplamaya oldukça hızlı bir şekilde başlamış gibi görünüyor. Microsoft ise bu konuda çok daha iddialı.

Teknoloji şirketi, Windows 10’un birkaç yıl içinde 1 milyar kişiye ulaşacağını iddia ediyor. Bu da teknoloji otoritelerini, Windows 10’un çok yüksek bir benimsenme oranına ulaşacağını inanıldığı sonucuna götürüyor.

15-07/31/ekran_resmi_2015-07-31_11_19_55.jpgWindows 10 için indirilme süreci geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Ancak bir takım hataların da tespit edilmekte olduğu kaydedildi. Buna paralel olarak Microsoft’un bir yama (patch) hazırlığında olduğu da iddia edilen noktalar arasında.

Windows 10 yükseltmesini en kararlı hali ile başlatmak için bir süre bekleyebilir, ya da sürümü indirip bir takım stabilizasyon sorunları ile yama yayınını bekleyebilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN