Yağmur ne zaman bitecek? Hava durumu nasıl olacak? İşte il il haritalı tahminler

Yağmur ne zaman bitecek? Hava durumu nasıl olacak? İşte il il haritalı tahminler

Türkiye yaza yağmurla girdi. Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar nedeniyle 'yağmur ne zaman bitecek' sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Meteoroloji'nin son verilerine göre birçok ilde hava sıcaklıklarının 2-4 derece arasında düşecek. İstanbul'da gök gürültülü sağanak öngörülürken, Ankara ve İzmir'de aralıklarla yağmur bekleniyor. Cuma günüyse yağışlar yurdu terk edecek. İşte Türkiye'de il il haritalı hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre 'havalar ne zaman ısınacak?', 'Yağmur ne zaman bitecek?', 'Bu hafta hava nasıl olacak?' soruları internette araştırılıyor. Hava durumu tahminlerine göre, salı ve çarşamba günleri tüm yurtta sağanak yağış bekleniyor. Perşembe günüyse yağmurun, İç Anadolu Bölgesi'nin batısı ve Karadeniz Bölgesi hariç olmak üzere yurdu terk edeceği öngörülüyor. İşte Türkiye haritalı hava durumu tahmini...

HAVALAR NEDEN SOĞUMASINA NEDEN OLAN GÜNEŞ KİLİTLENMESİ (SUN LOCKDOWN) NEDİR?

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Yurt genelinin yarın (3 Haziran 2020 Çarşamba günü) parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Malatya ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz ile Kastamonu, Sinop, Yozgat, Çankırı, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul ve Ankara'nın da içinde olduğu bazı kesimlerde yarın sağanak yağış bekleniyor.

Yurt genelinde hava sıcaklığının iç kesimlerde 2-4 derece arasında azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle batı ve güneybatı, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, sağanak yağışlar nedeni ile oluşabilecek olan ani sel, su baskını, yıldırım ve ağaç devrilmesine karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar bekleniliyor. Bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra Erzurum'un doğusu ile Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgar, kuzey kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Öte yandan yağışlar yarın öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Kastamonu, Sinop, Yozgat, Çankırı, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, su baskını vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; yarın Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, Ağaç veya direklerin devrilmesi, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ORDU'DA DOLU YAĞABİLİR

Ordu Valiliği'nden yapılan meteorolojik uyarıda, kentin bazı kesimlerinde şiddetli sağanakla birlikte dolu yağışının beklendiği bildirildi. Samsun radarından elde edilen görüntülere göre sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Ordu'nun iç kesimleri olan Ulubey, Çatalpınar, Çamaş ve Gürgentepe ilçelerinde etkili olacağı bildirildi. Sağanakla birlikte yerel dolu yağışı da beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, yaşanabilecek ani sel, su baskını ve şiddetli rüzgara karşı insanların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

YARIN HAVA KAÇ DERECE OLACAK? (3 HAZİRAN 2020)

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 derece

İstanbul: Çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 derece

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 derece

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29 derece

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla il geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22 derece

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 20 derece

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 19 derece

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak yağışlı 22 derece

Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 31 derece

5 GÜNLÜK HARİTALI TÜRKİYE HAVA DURUMU

3 HAZİRAN 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ

4 HAZİRAN 2020 PERŞEMBE GÜNÜ

5 HAZİRAN 2020 CUMA GÜNÜ

6 HAZİRAN 2020 CUMARTESİ GÜNÜ

7 HAZİRAN 2020 PAZAR GÜNÜ

İSTANBUL'DA BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK? ŞEMSİYELERİ HAZIRLAYIN!

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN