Askerlikte acemi birliği ne anlama gelir? Acemi birliğinin süresi ve yeri

Askerlikte acemi birliği ne anlama gelir? Acemi birliğinin süresi ve yeri

Askerliğini yapmaya hazırlanan bir çok kişi askere gitmeden önce acemi birliğinin ne anlama geldiğini merak ediyor. Acemi birliğine dair bütün detaylar haberimizde. İşte detaylar...

Askerliğini yapacak bir çok genç acemi birliğinin ne olduğunu ve kaç gün acemi bitirdiğinde kaldıklarını merak ediyorlar. Askerliğin ilk zamanlarını temsil eden acemi birliği nedir, kaç gün yapılır gibi sorularınızın cevabını haberimizde bulabilirsiniz...

Acemi birliği nedir?

Askerliğe başlayacağınız zaman ilk görev yeriniz acemi birliğinizin olduğu yer olacaktır. Acemi birliği acemi askerler eğitimlerin verildiği birliklere denir. Kısaca acemi birliklerinde temel askeri eğitimler verilmektedir.

Acemi birliğinde ne yapılır?

Acemi birliği askerliğin en temel eğitimlerinin verildiği bir bölüktür. Burada nasıl konuşmak gerektiğinden, sağa sola dönmekten, komutan ve askerlere hitaptan silah tutmaya kadar en temel eğitimler askerlere öğretilir. Askerliğe başladığınızda cemi birliğinize teslim olur orada sizi bir depoya götürüp askerlik boyunca ihtiyacınız olan bütün eşyalar askerlere teslim edilir.

Acemi birliği kaç gün sürmektedir?

Acemi birliği uzun ya da kısa dönem fark etmeksizin toplamda 28 gün sürer. Akerler bu sürede olgunlaşırlar ve bu sebepten burada alınan eğitimler çok önemlidir. Alınan 28 günlük eğitim sonunda ise yemin edilmektedir.

Acemi birliği nereye çıktı?

Acemi birliği askere başvurup askerliğinizin onaylandıktan ve askerlik yerleriniz açıklandıktan sonra öğrenilmektedir. Acemi birliğinizin nereye çıktığını e-Devlet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN