Bu ödemelerden binlerce kişi yararlanıyor! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası alanlar hemen bakın... O maaşlar 2023 Ocak'ta zamlı yatacak

Bu ödemelerden binlerce kişi yararlanıyor! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası alanlar hemen bakın... O maaşlar 2023 Ocak'ta zamlı yatacak

Ocak ayına kısa bir süre kala sosyal yardımlara yapılacak olan zamlarda araştırılmaya başlandı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasın olmak üzere sosyal yardımların Ocak ayında alacağı zam miktarı pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

Ocak ayının gelmesine kısa süre kala maaş zamlarının ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalara hız verildi. Emekli maaşları başta olmak üzere 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım paralarının Ocak ayında alacağı zam miktarı ve ne zaman hesaplara yatırılacağı da merak ediliyor.

Ocak ayında enflasyon farkının maaşlara zam olarak yansıyacak olması pek çok kişiyi mutlu etti. Sosyal destek ödemelerinin günden güne artması da araştırılan ve merak edilen konulardan bir tanesi oldu.

ocak zamları

Zamlar ile ilgili yayınlanan bilgilere göre enflasyon farklarından doğan artışlar asgari ücretliler, memur maaşları ve emekli maaşlarını etkilediği kadar 65 yaş aylıkları, evde bakım paraları ve engelli aylıklarında artış yaşanması bekleniyor.

SOSYAL YARDIMLAR NE KADAR OLACAK?

Sosyal yardımların ne kadar zamlanacağı ile ilgili kesin bir veri bulunmamasına karşın emekli maaşları için belirlenen formüllerin kabul edilmesi durumlarda 65 yaş aylığı, engelli yardımları ve evde bakım paralarının en düşük emekli maaşına yakın miktarlarda zam alacağı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN