Doğan Özlem kimdir, neden öldü? Prof. Doğan Özlem hayatını kaybetti!

Doğan Özlem kimdir, neden öldü? Prof. Doğan Özlem hayatını kaybetti!

Türkiye'nin ünlü felsefecisi Prof. Doğan Özlem yaşamını yitirdi. 78 yaşındaki ünlü felsefecinin ölüm nedeni merak ediliyor. İşte Prof. Doğan Özlem hakkında merak edilenler…

Mimar Sinan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Harun Ökten’in Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım ile Prof. Doğan Özlem’in vefat ettiği duyuruldu. Ökten tarafından yapılan paylaşımda Prof. Doğan Özlem’in felsefe literatür müze çok büyük katkı sağladığını vurguladı. Modern Alman psikolojisi ve daha birçok felsefe konusu üzerine disiplinleri ile tanınan Doğan Özlem’in pek çok kitap ve makalesi bulunmaktadır. İşte Prof. Doğan Özlem hakkında merak edilenler…

DOĞAN ÖZLEM KİMDİR?

1944 yılında İzmir’de hayata gözlerini açan Doğan Özlem, lise eğitimine İzmir Atatürk Lisesi'nde başlayan ancak eğitimine devam edemeyen Özlem, kunduracı kalfası ve tezgahtar olarak bir süre çalıştı.

Askerlik görevini yaparken bir yandan da Dışarıdan liseyi tamamlayan Doğan Özlem, askerlik yaparken bir yandan da üniversite sınavına Hazırlandı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi felsefe bölümünü kazanan Doğan Özlem, pek çok alanda felsefeye yeni katkılar sağladı.

1979 yılında “Max Weber’de Bilim ve Sosyoloji” teyzeni tamamlayan Özlem, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi felsefe bölümünde asistanlık görevine başladı.

1988 yılına geldiğinde ise Doçent ünvanını alan Özlem, 1993 yılında Profesör oldu. 2004 yılında adına “Anlama ve Yorum: Doğan Özlem Armağan Kitabı” hazırlandı. 2005 yılında TÜBA hizmet ödülüne layık görülen Doğan Özlem, 78 yaşında yaşamını yitirdi.

Doğan Özlem hayatını kaybetti

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN