Ehliyet için sağlık raporu nereden ve nasıl alınır? Ehliyet sağlık raporu ücreti ne kadardır? Sağlık raporu almak için gerekli belgeler

Ehliyet için sağlık raporu nereden ve nasıl alınır? Ehliyet sağlık raporu ücreti ne kadardır? Sağlık raporu almak için gerekli belgeler

Ehliyet almak isteyen vatandaşlardan çeşitli belgeler talep edilmektedir. Bu belgelerden biri de sağlık raporudur. Peki, ehliyet için sağlık raporu nereden alınır, almak zorunlu mudur? Detayları sizler için araştırdık...

Ehliyet almak isteyen vatandaşlardan çeşitli belgeler talep edilmektedir. Bu belgelerden biri de sağlık raporudur. Alınan sağlık raporu, sürücü olur raporu olarak da biliniyor.

EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU NEREDEN ALINIYOR?

Ehliyet için sağlık raporu veren yerler şunlardır:

- Bakanlık ile üniversitelere bağlık sağlık kuruluşları

- Sağlık ocağı

- Özel hastane

- Özel tıp merkezi

- Özel poliklinik

- Özel muayenehane

Burada dikkat edilmesi gereken nokta sağlık ocaklarındaki hekimlerin gerekli gördüklerinde hastaları uzman doktorlara sevk etmesidir. Bu yüzden sağlık raporu için direk büyük hastaneleri tercih etmeniz işinizi daha kolay halletmenizi sağlayacaktır.

SAĞLIK RAPORUNDA GRUPLARIN KAVRAMI

1. GRUP SAĞLIK RAPORU

Bu gruptaki sağlık raporları M. A1, A2, A, B1, B, BE ile F sınıfında ehliyet almak isteyenleri kapsar. Bu kişilerin on yılda bir sağlık raporu alarak ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor.

2. GRUP SAĞLIK RAPORU

Bu gruptaki sağlık raporları C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ile G sınıfı ehliyet almak isteyenleri kapsar. Bu kişilerin beş yılda bir sağlık raporu alarak ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor.

 ehliyet için sağlık raporu

EHLİYET SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIYOR?

Yukarıdaki sağlık kuruluşlarından birine giderek ehliyet için sağlık raporu almayı istediğinizi belirterek size verilen formu doldurmanız ve formdaki bilgilerin doğruluğunu beyan ettikten sonra sağlık kontrolüne alınırsınız. Doktorunuz sağlık kontrolünüzü gerçekleştirdikten sonra sağlık durumunuza göre raporunuzu düzenler.

EHLİYET SAĞLIK RAPORU ÜCRETLİ MİDİR?

Aile hekimlerinden alınan sağlık raporu için hiçbir ücret ödenmemektedir. Devlet hastanelerinde ücret 50 Tl olurken, eğitim araştırma hastanelerinde tek hekim için 75 TL ödemeniz gerekiyor.

SAĞLIK RAPORU ALIRKEN HANGİ BELGELERE İHTİYAÇ DUYULUR?

Sağlık raporu almak için; kan grubu kartı ile iki tane vesikalık fotoğrafınızın olması gerekiyor. Ayrıca gözlük veya lens kullanıyorsanız bunları da sağlık kontrolünde doktorunuza göstermeniz gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN